html_5 COVID-19: IF Skjold Sæby bliver i Danmarksserien
Back
26.05.2020 | Af: Michael Frederiksen

COVID-19: IF Skjold Sæby bliver i Danmarksserien

IF Skjold Sæby spiller også i Danmarksserien efter sommerferien, selv om oprykkerne igennem hele sæsonen har flirtet med nedrykningsstregen. Dermed lever drømmen om et brag af et lokalopgør mellem IF Skjold Sæby og FfI Fodbold stadig.

Artikelbanner 1

DBU’s bestyrelse har nemlig besluttet - efter indstilling fra administrationen og opbakning fra lokalunionerne - at suspendere nedrykningen for indeværende sæson i Danmarksserien.

- Det var godt at få en afklaring. Den har vi ventet på. Nu kan vi fokusere på næste sæson og arbejde hen imod en ny målsætning. Vi havde set frem til at spille om 39 point i foråret, og vi havde forberedt os godt. Sådan blev det desværre ikke på grund af corona-virus og nedlukning af landet, siger Skjold-træner Nikolaj Dorff.

Der skal dog fortsat findes oprykkere fra Danmarksserien, og derfor arbejdes der på at genoptage turneringen i et eller andet format fra 8. juni i fase 3 af regeringens genåbningsplan uden anvendelse af test. Dette forudsætter, at der igen må spilles kampe i amatørfodbolden, og at forsamlingsforbuddet efter planen bliver hævet fra 10 til 30-50 personer.

Danmarksserien vil i den kommende sæson komme til at fungere som "buffer-række" med flere hold end normalt i rækken. Derfor skal der i den kommende sæson findes flere nedrykkere fra Danmarksserien, så 2021/2022-sæsonen igen bliver afviklet med det normale antal hold med 20 øst og 20 vest for Storebælt.

FfI Fodbold kan blive én af to jyske oprykkere til Danmarksserien. Fire hold skal efter planen kæmpe om de to oprykningspladser, og her er FfI det ene hold. Kampene gennemføres dog kun, hvis der igen må spilles amatørfodbold. Senest 8. juni skal der være en afklaring. FfI og Fuglebakken rykker direkte op i Danmarksserien, hvis kampene ikke spilles.

- Datoen er blevet ændret fra 31. maj til 8. juni, så vi forventer med 99 procents sikkerhed, at vi skal spille om oprykningen i to kampe i sidste halvdel af juni, siger FfI-træner Troels Gaardbo.


Artikelbanner 2

Flere nyheder fra Nordjyske Bank Ligaen