html_5 - Gamle klubber har det med at falde i søvn
Back
13.12.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

- Gamle klubber har det med at falde i søvn

- Gamle klubber har det med lige pludselig at falde i søvn. Vi kan se, at niveauet er faldet det seneste år. Fodbolden er faldet i søvn, siger formand Henrik Lognberg, FC Nord Frederikshavn.

Artikelbanner 1

Et halvt år med ene nederlag blev for meget for en gruppe fodbolddrenge og deres forældre i Frederikshavn. Nu har de stiftet klubben FC Nord. Her er formålet at få vindermentaliteten tilbage.

Martynas Karalius er tidligere professionel fodboldspiller i Litauen. I dag er han cheftræner i FC Nord i Frederikshavn. En ny fodboldklub, som blev stiftet for to måneder siden.

To gange om ugen træner han drengene i den nystartede klub i Frederikshavn. Klubben har ét hold og foreløbig 14 spillere.

- Vi vil prøve, at få vindermentaliteten, der er i sporten, tilbage, så vi kan fastholde deres interesse for den, hvor vi går ud til kampe for at få en førsteplads, siger Henrik Lognberg, til TV2 Nord.

De fleste af drengene har tidligere spillet i FfI i Frederikshavn, hvor både cheftræneren og formanden har været trænere.

Et halvt år, hvor det ene nederlag efterfulgte det andet, blev for meget for drengene og deres forældre.

- De var kørt fast i det hele. Vi blev spurgt, om vi kunne komme med den her klub, for vi har en fantastisk træner, siger Henrik Lognberg.

FC Nord har meldt et hold til under DBU i U13-rækken til den kommende sæson.

- Vi skal have lavet nogle spillere, som kan komme videre til nogle andre og større klubber. De vil gerne opnå noget med deres sport, så det ikke bare bliver sådan noget hygge-bold, siger Henrik Lognberg.

Cheftræner Martynas Karalius er uddannet sportspædagog. Han har spillet professionelt i Litauen, og han har blandt andet spillet fodbold på højeste niveau i Champions League for Kaunas United.

Ifølge formanden er træningen baseret på at udvikle den enkelte spillers færdigheder.

- En forsvarsspiller han vil gerne være i forsvaret. Han gider ikke ud på kanterne eller op foran. Det får de lov til her. Vi træner dem på de rigtige pladser, så vi er sikre på, at vi kan stille med et rigtig godt hold, siger Henrik Lognberg til TV2 Nord.

FC Nord træner to gange om ugen og har fast base i FFK-Centret på Flade Engvej.


Artikelbanner 2

Flere nyheder fra Nordjyske Bank Ligaen