html_5 FfI havde flest chancer, men tabte til Vatanspor
Back
23.10.2021 | Af: Michael Frederiksen

FfI havde flest chancer, men tabte til Vatanspor

FfI slår ikke til, når de vigtige kampe skal vindes. Lørdag eftermiddag havde FfI klart flest chancer i hjemmekampen mod Vatanspor fra Aarhus, der stort set intet skabte - trods et stort spilovertag i første halvleg - men Vatanspor vandt alligevel med 2-1.

Artikelbanner 1

Sejrsmålet blev scoret i det 82. minut. En bold i dybden overlistede Mathias Bowman, og så var Samuel Kafili Nielsen alene med Troels Aaen i FfI-målet. Keeperen tøvede et halvt sekund, og det blev straffet.

Selv om FfI sluttede kampen med to spillere i overtal, formåede de sort- og rødstribede ikke at producere nogle chancer, og derfor var det en flok slukørede frederikshavnerne, som forlod grønsværen.

- Det er ringe. Vi havde mulighederne for at lukke kampen, men vi er ikke kyniske nok, mener Mikkel Tolstrup, som blev kåret til Kampens Spiller i Ugens Kamp i Sparekassen Vendsyssel Ligaen.

FfI's skæbne i JS1 er fortsat uvis, men resultaterne i to andre kampe gik dog FfI's vej. Aalborg Chang tabte hjemme 3-5 til FC Djursland, mens IF Skjold Sæby måtte nøjes med 1-1 i hjemmekampen mod bundholdet Kristrup, som udlignede i dommerens tillægstid.

Dermed er det helt sikkert, at FfI ikke rykker direkte ned i JS2, og kun IF Skjold Sæby kan nå at overhale FfI. I givet fald skal FfI spille en kvalifikationskamp for at blive i JS1. Det kræver, at sæbynitterne henter mindst fire point i sine to sidste kampe, hjemme mod Randers og ude mod Vatanspor, mens FfI taber til Randers.

Det er FfI's egen skyld, at de ikke selv afgjorde tingene i eftermiddag. Kasper Sørensen bragte FfI foran 1-0 efter et kvarter. Mathias Bowman brød et Vatanspor-angreb, spillede fint frem til Jeppe Birklykke, der sendte et godt indlæg ind fra venstre, som Kasper Sørensen elegant dirigerede ind i netmaskerne. Virkelig et flot opspil og mål.

Jeppe Birklykke havde kort efter en stor chance for at øge føringen, men i stedet udlignede Vatanspor i det 31. minut efter et indlæg fra venstre, som Troels Aaen nok burde have gjort mere ved.

1-1 efter 45 minutter, hvor Vatanspor var spilstyrende.

Kort ind i anden halvleg blev Kasper Sørensen nedlagt bagfra i en farlig situation. Dommer Kasper Søndergaard nøjedes med at give aarhusianeren en påtale. Det protesterede FfI-lejren forståeligt nok over. Det var efterårets mest klokkeklare advarsel.

I det 61. minut fik Vatanspor dog en advarsel, og i denne periode tilspillede hjemmeholdet sig flere store chancer, men Gerardas Zukauskas, Frederik Guldager og Jeppe Birklykke misbrugte.

Det lignede en pointdeling eller en sejr til FfI, men Vatanspor var ikke slået. De havde en stor hovedstødschance og en glimrende afslutning, som Troels Aaen reddede, kort inden de scorede sejrsmålet.

Surt show for FfI, som bare ikke kan vinde de vigtige kampe i år. I foråret havde FfI to matchbolde i jagten på en plads i Danmarksserien, men begge blev tabt. I dag havde de en matchbold, når det gælder overlevelse i JS1, men den blev også tabt.


Artikelbanner 2

Flere nyheder fra Nordjyske Bank Ligaen