html_5 Flot udesejr til Sæby i DS - FfI tabte målrigt t
Back
13.06.2021 | Af: Michael Frederiksen

Flot udesejr til Sæby i DS - FfI tabte målrigt topbrag

Serieklubberne er i gang med en hektisk afslutning, fordi COVID-19 har udsat en del kampe. Skagen IK's oprykningskandidater i serie 3 skal i den kommende uge spille fire kampe på seks dage.

Artikelbanner 1

Danmarksserien, nedrykningsspil, pulje 2:
IF Skjold Sæby skulle vinde søndagens udekamp i Ringkøbing for at holde fast i et spinkelt håb om at opnå endnu en sæson i Danmarksserien. Det lykkedes at slide en 2-1-sejr med hjem til det Vendsyssel, hvor især de første 25 minutter af kampen var fremragende med dynamisk presspil og bid i omstillingerne.

Efter 14 minutter bragte Jakob "Mølby" Kristensen Skjold foran på et straffespark begået mod Simon Rokkedal. 10 minutter senere øgede Mikkel Dorff føringen til efter en flot gennemført omstilling, hvor Mads Ring var assistent til scoringen. Ringkøbing reducerede kort efter, og den stilling holdt til pausen.

Anden halvleg blev lang for sæbynitterne med et stort tryk mod eget mål. Heroisk fight af holdet, krydret med flere vandvidsredninger af Stefan Bjerggaard, gav til sidst en vigtig sejr.

Stor ros til Ringkøbing for at levere en flot ramme til kampen med en perfekt bane, livemusik og 245 engagerede tilskuere. Imponerende, siger Skjold-træner Nikolaj Dorff.

Jyllandsserien 1, pulje 1:

FfI tabte 3-4 i søndagens topbrag ude mod AaB. Claus Christiansen bragte - begge gange assisteret af Daniel Overlade - FfI foran med 2-0. AaB udlignede inden pausen og scorede midt i anden halvleg til 3-2. Jeppe Birklykke udlignede, inden AaB i det 90. minut scorede til 4-3 på et langskud. Dybt inde i dommerens tillægstid scorede Daniel Overlade, men dommeren annullerede scoringen, fordi han vurderede, at FfI-angriberen løftede benet for højt. En hård skæbne for FfI, som nu - med to runder igen - er ét point efter AaB på førstepladsen.

Serie 2, pulje 14:
SEIF vandt tirsdag 2-0 ude over FfI. Det gav en livlinje, men lørdag tabte SEIF med 0-9 i Hirtshals.

- Et kollektivt kollaps, siger SEIF-træner Kenneth Blaameier.

Nu er det svært at tro på, at SEIF undgår nedrykning. Og dog. De gulblusede mangler tre kampe, og her møder de tre andre bundhold, FfI, IF Skjold Sæby og Harken UGF. Tre sejre kan måske redde SEIF.

Håbet er også lysegrønt for IF Skjold Sæby, som fredag aften besejrede Østervrå IF med 3-1. Skjold mangler fire kampe, som spilles mandag, onsdag, lørdag og igen mandag.

Østervrå har tabt tre kampe i træk og risikerer nedrykning, selv om holdet p.t. ligger på fjerdepladsen.

Serie 3, pulje 28:
Skagen IK har været ramt af COVID-19 og kan se frem til et vildt afslutningsprogram med ikke mindre end fire kampe på seks dage - tirsdag, torsdag, lørdag og søndag i den kommende uge. Det ligner dog en andenplads og oprykningskampe til Jesper Nielsens formstærke mandskab, der har bundet otte kampe i træk.

FC Vakok vandt lørdag 3-1 ude over FfI i det frederikshavnske lokalopgør. Biak Sang var dobbelt målscorer. Sejren bragte FC Vakok op på den vigtige fjerdeplads, som sikrer endnu en sæson i serie 3. Der venter et meget afgørende opgør om netop fjerdepladsen mandag aften, hvor nr. fem, Hjørring IF, kommer på besøg i Frederikshavn.

FfI's tredjehold er med sine to point stensikker nedrykker.

Serie 4, pulje 55:
I denne pulje fører Hirtshals suverænt. Med 36 point har Hirtshals dobbelt så mange point som Kvissel/Ravnshøj IF på andenpladsen, der giver adgang til oprykningskampe. KRIF var lørdag bagud med 0-2 til bundholdet Hørby IF, men vandt 5-3. Casper Bille lavede hattrick.

SEIF førte 1-0 over Hirtshals' tophold, men tabte 1-3. IF Skjold Sæby vandt 5-4 over Jerup/Aalbæk på et mål dybt inde i dommer Gordon Dalsgaards tillægstid.

Serie 4, pulje 57:
IF Skjold Sæbys fjerdehold rykker ud. Holdet er sidst med kun tre point. Lørdag tabte Skjold 4-7 i Asaa. Marius Grønbech Veber lavede hattrick for Sæby.

Try/Thorshøj tabte 0-4 i Brønderslev. Det var et afgørende slag om at undgå nedrykning, da hele tre ud af otte hold i puljen rykker ned i serie 5.

Voerså IF ligger p.t. til nedrykning, men det kan sejre over Dybvad og Asaa ændre på. Dybvad vil dog givetvis ikke forære noget væk, da Dybvad - med to kampe igen - selv kan afgøre, om de vil sikre sig andenpladsen og oprykningskampe til serie 3.

Serie 5:
Syvsten IF sikrede sig oprykning til serie 4 med en overbevisende 5-0-sejr på udebane over sin nærmeste rival, Klokkerholm IF. Allerede efter 44 minutter førte Syvsten IF med 4-0. Louie Møller og Jesper Poulsen scorede begge to mål.

Østervrå IF's andethold og Gærum IF har ligeledes sikret sig oprykning til serie 4.

KVINDER:
Jyllandsserien, pulje 274:
FfI førte onsdag 5-2 over B/52 Aalborg, men måtte nøjes med 6-6. Fredag tabte FfI 1-5 i Aalborg Freja. FfI ligner en nedrykker.

Det går meget bedre for DHF (Dybvad-Hørby-Flauenskjold), som lørdag vandt 2-1 ude over Team Østvendsyssel på mål af Sigrid Scholten og Kia Christensen. DHF er med to runder igen på førstepladsen, fem point foran nr. to. Mon ikke, de har champagnen klar, når Nibe gæster Hørby Stadion på onsdag?


Artikelbanner 2

Flere nyheder fra Nordjyske Bank Ligaen