html_5 Militærkup i Myanmar påvirker FC Vakok
Back
04.04.2021 | Af: Michael Frederiksen

Militærkup i Myanmar påvirker FC Vakok

I skyggen af urolighederne i deres hjemland Myanmar sæsondebuterer FC Vakok fra Frederikshavn i eftermiddag i serie 3. Det sker på udebane i Hjørring mod Lundergård IU.

Artikelbanner 1

Militæret tog ved et kup 1. februar magten i Myanmar efter kun fem år med en demokratisk valgt regering. Det skete efter, at præsident Aung San Suu Kyi og hendes parti, NLD, fik en jordskredssejr ved valget i november.

- Det har bestemt ikke været nemt for os at skulle opleve hele situationen. Det påvirker vores hverdag, hvor vi hver dag ser situationen bliver værre og værre og går i negativ retning. Derfor er vi dybt, dybt bekymret for vores efterladte familier og venner, men også for hele befolkningen i Myanmar, siger cheftræner Cung Zathang, FC Vakok.

Ifølge FN er over 500 blevet dræbt siden militærkuppet 1. februar.

- Heldigvis har ingen af vores spillere mistet deres familie eller venner siden militærkuppet. Dog er der sket nogle skyderier mellem befolkning og militær tæt på den landsby, jeg kom fra, og derfor er jeg ekstra bekymret for vores landsby og dens befolkning. Det eneste, vi kan gøre for dem lige nu, er bare bede til Gud for mirakler, men også blive ved med at kæmpe sammen med hele befolkningen i Myanmar med økonomisk støtte i Civil Disobedience Movement (CDM) eller sprede nyheder via sociale medier, så hele verden kan se, hvad der sker i Myanmar, siger Cung Zathang.

Han er ny træner for FC Vakok, der har mistet sin topscorer, Thawng Hlawn Ceu, til FfI. Til gengæld har klubben fået tilbage af Chan Hnin Lian og Ramza Thang. Sidstnævnte har senest spillet i IF Skjold Sæby.

- Vores målsætning er at rykke op i serie 2, men også at vinde Sparkassen Vendsyssel Ligaen. Jeg synes, vi har truppen til at kæmpe om oprykning til serie 2 og vinde Sparekassen Vendsyssel Ligaen. Det kræver dog hårdt arbejde af alle spillere på banen, både til træning og kamp, udtaler Cung Zathang.


Artikelbanner 2

Flere nyheder fra Nordjyske Bank Ligaen