html_5 Børn med særlige behov har det sjovt på glatis
Back
Mobil-stor 1
02.01.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Børn med særlige behov har det sjovt på glatis

Alle skal kunne opleve glæden ved at stå på skøjter. Det mener Skøjte- og Sportsforening Nord i Frederikshavn, der efter nytår starter et helt nyt skøjtehold op - for børn med særlige behov.

Artikelbanner 1

Børn fra to lokale institutioner har været med til at teste holdet af, inden der bliver åbnet op for alle. Og det har tilsyneladende været et hit. For børnene er allerede blevet meget mere fortrolige med det glatte underlag.

- Første gang lå børnene på isen, og vi havde mange kravlelege, og vi øvede på, at de skulle rejse sig op. Og i dag kan de skøjte flere meter, inden at de falder – og nogen kan skøjte rigtig langt, siger Pamela Hansson, der er skøjtetræner hos Skøjte- og Sportsforening Nord, til TV2 Nord.

Inden holdet bliver åbnet op for alle, har det været vigtigt, at skøjtetrænerne og pædagogerne kunne lære hinanden at kende.

- Tanken er jo, at skolen skal hjælpe foreningen i gang med at få de her børn ud på isen. Og når børnene er på isen, er det skøjteforeningen, der er eksperterne, siger Søren Vestergaard Pedersen, der er idrætskoordinator i Frederikshavn Kommune.

Og Pamela Hansson siger, at skøjtetrænerne har brugt kræfter på at lære børnene godt at kende, så man bedre kan håndtere det enkelte barn – også fordi, de er så forskellige.

Ronni Schjunk er pædagog fra en af de to institutioner, der har været med på holdet hen over efteråret. Han har selv været med, hver gang der har været træning.

- Børnene får en kæmpe succesoplevelse igennem det her projekt. Det er med at se mulighederne i stedet for de udfordringer, børnene har, siger Ronni Schjunk fra Frydenstrandskolens Grøn SFO til TV2 Nord.

Og gode oplevelser er der masser af til Michael Pedersens søn.

- Sådan en som Tobias er rigtig svær at få til nogen fritidsaktiviteter, og her er det tilbud jo supergodt, da han kan komme ind med sin kørestol og deltage på lige fod med de andre, siger Michael Pedersen.

Hvor mange der vil være, når holdet åbner op efter nytår, må tiden vise.

- Vi håber selvfølgelig, at der en 8-10 børn, der er med på at starte efter nytår. Og hvis der kommer flere, må vi ud at finde nogle flere frivillige, og det er jeg sikker på, at foreningen også er klar til, udtaler idrætskoordinator Søren Vestergaard Pedersen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4