html_5 Et modsvar på udskiftning og køb-og-smid-væk
Back
Mobiltop 1
22.10.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Et modsvar på udskiftning og køb-og-smid-væk

Amlou holder pop-up-shop 26. og 27. oktober på Scandic The Reef i Frederikshavn.

Artikelbanner 1

Her vil den seneste zero waste collection blive lanceret, som spænder over forskellige lædervarer fra rejsetasker til julepynt. Læderet, som Amlou bruger, er det, som modeindustrien har overproduceret, så i stedet for at kassere, så reducerer Amlou spild ved at bringe nyt liv.

- Vi omdanner, genanvender og upcycler, og modeindustriens overforbrug forvandles derfor til ansvarlig produktion, siger Nana Hyllested fra Amlou, Aalborg 132 i Sæby.

Amlou er en ansvarlig virksomhed socialt såvel som miljømæssigt. Virksomhedens fokus er på bæredygtighed og empowerment, og visionen er at udnytte ressourcer og reducere spild.

- Vores produkter er håndlavede i overensstemmelse med verdensmålene for bæredygtig udvikling, for de er lavet med henblik på lang levetid og ikke med indbygget forgængelighed, oplyser Nana Hyllested.

Det vil også være muligt at købe Amlous naturlige boligtekstiler, som alle er håndlavede og unikke. Det er et stolt erhverv forbundet med kvalitet, og derfor er tekstilerne praktisk talt umulige at slide op, så de kan lune i flere generationers hjem, og traditionen er dermed et modsvar på udskiftning og køb-og-smid-væk.

- Da vi tilbringer mange timer i hjemmet, så er det tid til at overveje, hvad vi omgiver os selv med. Så se godt på dit hjem - stuen, soveværelset og hvor dine børn elsker at lege. Tænk derefter på, hvor meget tid du bruger på disse steder. Hvor meget af indretningen kan du spore tilbage til deres oprindelse? Ved du, hvem der har lavet dine møbler? Og hvad med tæpperne, som dine børn kravler på, og puderne, hvor de hviler hovedet? Møbler, tæpper, puder kommer i kontakt med vores kroppe og påvirker os lige så meget som det, vi vælger at putte i munden, så vi håber, at vi kan skabe en revolution, så flere vælger naturlige og sunde boligtekstiler og dermed kan vi hæve procentdelen af danskere, som handler miljøbevidst og bæredygtigt til over fire procent. Måske vi kan komme op på samme bevidsthedsniveau som med fødevarer, håber Nana Hyllested.

Amlous pop-up-shop på Scandic The Reef er åben lørdag fra kl. 10-18 og søndag fra kl. 10-16.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2