html_5 Gode tips: Sådan gør du din terrasse sommerklar
Back
Mobiltop 1
12.04.2019 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Gode tips: Sådan gør du din terrasse sommerklar

Sommeren nærmer sig, hvilket betyder, at det er blevet tid til at gøre terrassen sommerklar. Dette kan være et omfattende projekt, men når tingene er ordnet, så kan du nyde den danske sommer. 

Artikelbanner 1

Hvis vinteren og efteråret har været meget fugtig, så kan din træterrasse være blevet angrebet af alger. Dette gør overfladen grim, men det kan også beskadige træplankerne, især hvis du bruger terrassen uden at rense den.

For at rense din træterrasse for alger kan du bruge vand fra en højtryksrenser. Derved fjerner du algerne fra træplankernes overflade, og så kan du begynde at behandle dem med algedræber. Dette gør, at overfladen beskyttes mod fremtidige algeangreb, og du kan derfor være heldig, at der ikke er alger på din terrasse til næste sommer.

Rense terrassefliser
Hvis du ikke har en træterrasse, men derimod en terrasse, der er lavet af fliser, så bør du behandle dem lidt anderledes.

Når du skal rense dine terrassefliser, så kan du gøre det på to forskellige måder. Du kan vælge at bruge en højtryksrenser eller bruge dine egne kræfter med en kost og vand.

Hvis du vælger at bruge en højtryksrenser, så bør du ikke bruge for højt et tryk, da det kan ødelægge flisernes overflade. Hvis trykket er for højt, så vil dele af betonen falde af fliserne, og derved bliver fliserne fyldt med små huller. Dette kan blive et stort problem, fordi hullerne gør, at alger og ukrudt har nemmere ved at gro.

Hvis du derimod vil bruge knofedt, så skal du bruge en kost og noget vand. Dette er en miljørigtig metode, som kan gøre underværker for din terrasse. Efter dine fliser er blevet renset, kan du behandle dem med algedræber.

Rengøring af havemøbler
Hvis du har plastikhavemøbler, så kan du vaske dem af med en våd klud. Hvis dette ikke virker, så kan du bruge plastrens. Har du derimod træhavemøbler, så bør du først tørre skidtet af med en våd klud og derefter behandle dem med olie. Træhavemøblerne skal behandles to gange i løbet af sommeren.

Rengøring af grillen
Hvis du ligesom mange andre danskere har en grill stående på terrassen, så skal den også gøres klar til sommeren. For det meste kræver grillen ikke så meget rengøring. Det eneste du skal bruge, er en stiv børste, som du skal bruge til at fjerne skidtet på risten. Hvis du derimod har en grill, der er meget beskidt, så kan du vælge at smøre grillristen med brun sæbe, hvorefter du lukker den ind i en plastiksæk. Når der er gået to dage, kan du tage risten ud af posen og skylle sæben af med vand.

Er der noget, der skal skiftes ud?
Når du tager havemøblerne frem, så kan det være, at de er blevet beskadiget eller bare gerne vil have nogle nye. Det kan også være, at familien er blevet større, hvilket kræver en større grill. Uanset hvad så kan du hurtigt løse disse problemer ved at låne penge nu.

Denne artikel præsenteres i samarbejde med virksomheden Partnertekst.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2