html_5 Sportsklubber byder ind med valgfag i folkeskolen
Back
Mobil-stor 1
24.10.2016 | Af: Kanal Frederikshavn

Sportsklubber byder ind med valgfag i folkeskolen

Skoledistrikt Øst, FfI Fodbold, FfI Håndbold, Skoledistrikt Vest og Bangsbo Freja har samarbejde via Ungdomsskolen.

Artikelbanner 1

For andet år i træk har fodboldklubberne i Frederikshavn by budt ind i folkeskolen, som reformen skaber mulighed for. Et lignende samarbejde er i år også indgået omkring håndbold, hvor elever fra Øst og Vest sammen danner grundlag for et hold

Konkret har ungdomsskolen lavet valgfagsbeskrivelser i samarbejde med distriktsskolerne i Øst og Vest og ledelsen i Bangsbo Freja og FfI Fodbold/Håndbold.

Det betyder, at 56 elever i distrikt øst og 34 elever i distrikt vest har haft mulighed for bevægelse og faglig fordybelse gennem en sport, de er motiveret for. Gennem mødet med en underviser, hvis passion er fodbold, opnås indsigt i sportens verden og mulighederne for fordybelse og motivation gennem fysiske læring. Samtidig skal eleverne opbygge færdigheder, der støtter dem i øget indsigt i egen fysisk formåen.

Trænere med højt niveau er en af nøglerne til motivationen hos de unge, og Nicolai Dorf løfter opgaven i Bangsbo Freja, og i FfI Fodbold har Bent Kristensen trænet holdet sammen med lærer Torben Spanner. Trænere fra FfI Håndbold er Flemming Boesen og Claus Fonseca.

Frederikshavn Kommunes Ungdomsskole, Ungdomsskoleforeningen og en repræsentant fra distriktsskolelederne deltager i FUF - foreningskonference lørdag 12. november i Maskinhallen med fokus på blandt disse samarbejdsmuligheder.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4