html_5 Tunfisk på 400 kilo fanget på stang ud for Skage
Back
Mobil-stor 1
23.09.2016 | Af: Kanal Frederikshavn

Tunfisk på 400 kilo fanget på stang ud for Skagen

To lystfiskere fangede i mandags en tunfisk på cirka 400 kilo ud for Skagen. Dermed gik en godt 60 år gammel drøm for danske lystfiskere i opfyldelse. En drøm, der kan blive rigtig mange penge værd, skriver Børsen.

Artikelbanner 1

Ikke siden 1950'erne er der landet store tun i danske farvande på fiskestang, men sent mandag eftermiddag fangede to lystfiskere en 303 centimeter lang bluefin tunfisk, som de dog genudsatte.

De to lystfiskere har valgt at være anonyme, da det efter dansk lovgivning er ulovligt at gå målrettet efter at fange tun, hverken i net eller på stang. Netop fraværet af regulering er et emne, der optager branchefolk.

Lystfisker-konsulent Gordon P. Henriksen har dyrket Big Game Fiskeri i udlandet og arbejder for at udvikle lystfiskeriet i Danmark, bl.a. som projektleder på Fishing Zealand.

- Jeg har svært ved at forestille mig noget, der er meget større end tanken om et bæredygtigt dansk lystfiskeri efter blåfinnet tun. Vi ved jo fra gamle dage, at der eksisterede et fantastisk fiskeri efter disse giganter op til 50’erne. Tænk sig, hvis dette kunne genoplives, siger Gordon P. Henriksen til Børsen.

Han forudser, det vil betyde en seriøs omsætning for bådbranchen, grejbranchen og en masse virksomheder i områder som Skagen, Odden og Helsingør.

Internationalt har man målt en kraftig stigning i ynglen af tun, og set med danske briller er der stor optimisme omkring en fremtidig bæredygtig tunfiskebranche i Danmark. De store tun følger nemlig efter stimerne af makrel, som i skrivende stund samler sig i enorme flokke også i de indre danske farvande som Øresund og flere steder i Kattegat.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4