html_5 Incidenstal slår rekord: Krisestab genindføres
Back
Mobil-stor 1
22.11.2021 | Af: Michael Frederiksen

Incidenstal slår rekord: Krisestab genindføres

Incidenstallet i Frederikshavn Kommune slår i dag ny rekord. Det lyder på 492,5, hvilket svarer til, at der de seneste syv dage er registreret 290 nye tilfælde af COVID-19.

Artikelbanner 1

Situationen gør, at Frederikshavn Kommune i dag har besluttet at genoprette Krisestaben. Det er byrådet netop blevet orienteret om. Krisestaben mødes dagligt for at drøfte den aktuelle corona-situation i kommunen.

Kommunaldirektør Thomas Eriksen understreger, at vi ikke er der, hvor alle sociale arrangementer automatisk skal aflyses. Lige nu er der eksempelvis en del julearrangementer i skoler og på daginstitutioner.

- Her må skoler og institutioner lokalt afgøre, om arrangementerne kan gennemføres forsvarligt, siger Thomas Eriksen.

Frederikshavn Kommune har i dag valgt at aflyse sin traditionelle Nytårskur for medarbejderne i begyndelsen af januar.

- Det har vi gjort, fordi det er afgørende for os at sikre "velfærdsproduktionen", hvis jeg må bruge det udtryk, forklarer Thomas Eriksen.

Kommunen er allerede flere steder presset og har indkaldt en del vikarer for blandt andet at kunne passe godt på de ældre borgere.

Smitten har ramt alle aldersgrupper i Frederikshavn Kommune, og ud af 22 sogne er der kun tre uden aktuelt smittede. Det er Skærum, Karup og Hulsig.

Volstrup Sogn har det højeste incidenstal i Frederikshavn Kommune. Ni smittede giver et incidenstal på 1018. Herefter følger Flade Sogn med 796 (10 smittede).

Sæby Sogn har flest smittede. Her er der registreret 64 smittede de seneste syv dage, hvilket giver et incidenstal på 717. I Abildgård Sogn i Frederikshavn er der 51 smittede (589).

Nabokommunerne har et markant lavere incidenstal end Frederikshavn Kommune. Incidenstallet i Hjørring Kommune er 292,9, mens det er 282,2 i både Brønderslev Kommune og Læsø Kommune. Aalborg Kommunes har et incidenstal på 263,5.

Gennemsnittet i hele Danmark er 469. Herlev Kommune topper med 1093 foran Tårnby Kommune (993,5), Fanø Kommune (991) og Morsø Kommune (967).

Kommunaldirektøren oplyser til Kanal Frederikshavn, at kommunen på baggrund af det høje incidenstal presser på for flere test-muligheder, ligesom det er håbet at få flere borgere hurtigere vaccineret igen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4