html_5 Restauranter får mere plads til udeservering
Back
Mobiltop 1
28.05.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Restauranter får mere plads til udeservering

Et politisk flertal i Frederikshavn Kommune har torsdag eftermiddag sagt ja til, at spisesteder i Skagen må bruge fortovsarealer til udeservering. Dermed er restauratørers bøn blevet hørt, skriver TV2 Nord.

Artikelbanner 1

DF's Flemming Rasmussen stemte imod. Han mener, at borgerne i området burde have været hørt.

I Skagen er byens restaurationer presset økonomisk, så de har bedt kommunen om hjælp til at kunne huse flere gæster. Restauranter og caféer på Havnevej vil have lov til at bruge fortovsarealet til borde og stole.

- Det vil ikke ændre noget som helst på Havnevej, for alle opfatter i forvejen Havnevej som gågade om sommeren. Det vil sige, at folk går ude midt på vejen, og det er de færreste, der går herinde på det, der kaldes fortov, siger Jakob Sund til TV2 Nord.

Han er indehaver af Jakobs Café og Bar, og COVID-19 har allerede kostet ham og andre restaurationsejere i Skagen dyrt. Blandt andet, så kan de ikke have så mange gæster indenfor, som de plejer. Mere plads udenfor kan være et lille plaster på et i forvejen blodrødt regnskab.

- Det er jo en branche i knæ, og det handler ikke om at lave et større overskud. Det handler om at minimere det underskud, der helt sikkert kommer i år, siger Jakob Sund.

På et ekstraordinært møde i Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune blev der i dag sagt ja til at imødekomme ønsket fra Skagen.

- Vi har valgt at give restauratørerne en håndsrækning, siger formand Karsten Thomsen (S).

Han understreger, at politikerne samtidig har valgt at evaluere forløbet til efteråret for at finde ud af, hvad der er gået godt og skidt.

Samtidig nedsættes hastigheden for biler på Havnevej fra 30 til 15 kilometer i timen, idet man bruger fortovet på Havnevej til borde og stole, så må fodgængerne bruge vejen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2