html_5 Tre-årig hjalp borgmester med første spadestik
Back
Mobiltop 1
21.05.2020 | Af: Michael Frederiksen

Tre-årig hjalp borgmester med første spadestik

Onsdag eftermiddag blev første spadestik taget til Børnehuset Golfparken i Frederikshavn. Normalt er det en begivenhed, som samler en del mennesker, men på grund af COVID-19 deltog kun 10 personer.

Artikelbanner 1

- Men vi vil alligevel fejre dagen. Det er en stor dag. Nu skal vi endelig helt konkret i gang med en ny daginstitution. Det skal vi, fordi området udvikler sig. Og med al respekt - det største er de mange børn, der skal gå i Børnehuset Golfparken, sagde Birgit S. Hansen, som sammen med tre-årige Mads Nørregaard tog det første spadestik.

Børnehuset Golfparken betyder, at børnehaverne Humlebien, Spiren og Spilloppen nedlægges. Som udgangspunkt flyttes Spilloppens børn til Abildgård Børnehave, mens Spirens og Humlebiens børn flyttes til Golfparken, men det er et puslespil, der skal gå op. Der er allerede venteliste til Børnehuset Golfparken.

Den ny daginstitution koster 22 millioner kroner. Den skal være færdig 1. april 2021. Der er ingen hovedentreprenør på opgaven, men derimod en række fagentrepriser. Arkinord har tegnet institutionen.

Der er plads til 70 børnehavebørn og 25 vuggestuebørn. Personalet kommer til at bestå at 14-15 medarbejdere, der overflyttes fra de nedlagte institutioner.

- Det er en stor institution, men den opleves ikke som stor af den enkelte, fordi arkitekturen gør, at den enkelte del af institutionen kan adskilles med egne indgange og områder, sagde borgmesteren i sin "spadestik-tale".

Børnene skal være meget ude i dagligdagen, og derfor er udearealerne meget vigtige. Nærlegepladsen, den kultiverede legeplads og den fjerne mere vilde del af legepladsen med bakkerne engen og skoven får derfor ekstra opmærksomhed.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2