html_5 Alle folkeskoler åbner torsdag eller fredag
Back
Mobiltop 1
09.04.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Alle folkeskoler åbner torsdag eller fredag

Med særlig fokus på afstand, hygiejne og rengøring gør skoler og dagtilbud lige nu klar til at tage imod børn op til 5. klasse. Det sker når det offentlige Danmark efter påske genåbner i fase 1. Ikke alle når dog at blive klar til åbning 15. april.

Artikelbanner 1

Der er – trods påskeferien – travlt på skoler og dagtilbud rundt omkring i Frederikshavn Kommune. Her gør man klar til at åbne efter ferien, hvor alle dagplejer, vuggestuer, børnehaver og skoler så småt åbner dørene igen.

Åbningen sker efter statsminister Mette Frederiksens udmelding om, at institutioner for børn op til 5. klasse skal genåbnes, efter børnene har været hjemsendt grundet corona-epidemien siden midt marts.

- Vi glæder os meget til at se vores elever igen ude på skolerne, men lige nu har vi også travlt. Vi har fået retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen om både hygiejne, rengøring og afstand mellem eleverne, som vi skal opfylde, inden eleverne starter, fortæller Anette Nedermark, der er skolechef i Frederikshavn Kommune.

Både skoler og dagtilbud har modtaget vejledninger fra Sundhedsstyrelsen, der skal være med til at sikre, at medarbejdere og børnene kan vende trygge tilbage til institutionerne og skolerne.

- Hos os betyder det blandt andet, at forældrene skal melde ind via Tabulex, præcis hvornår de har brug for pasning – med tidspunkt for både aflevering og afhentning. Det gør vi simpelthen for at sikre, at der ikke er for mange børn, der bliver afleveret samtidig. På den måde kan vi holde afstand, siger Gitte Julie Højbjerre, der er dagtilbudschef i Frederikshavn Kommune.

Alle skoler og dagtilbud i Frederikshavn Kommune genåbner i uge 16. Dog ikke onsdag 15. april, som regeringen ellers lagde op til på pressemødet.

- Alle skoler åbner senest torsdag eller fredag. Det gør de, fordi vi skal være sikre på, at vi kan overholde alle retningslinjer. På den måde kan både elever og ansatte møde trygt ind igen, siger Anette Nedermark.

Ligesådan ser det ud på dagtilbudsområdet, hvor institutionerne åbner i slutningen af uge 16 og starten af uge 17.

- Alle vores tilbud bliver åbnet igen så hurtigt som muligt, men det er vigtigt for os, at alle retningslinjer overholdes inden da. Derfor tager det enkelte steder lidt ekstra tid, før vi er klar til at tage imod børnene igen. Nødpasning er dog åbent i mellemtiden, hvilket kan aftales direkte med egen institution, slutter Gitte Julie Højbjerre.

Alle forældre til børn op til 5. klasse i Frederikshavn Kommune vil modtage direkte information om, hvornår institutionerne åbnes, og hvordan hverdagen her skal fungere.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2