html_5 Nyt tilbud understøtter SEIF's talentudvikling
Back
Mobiltop 1
09.04.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Nyt tilbud understøtter SEIF's talentudvikling

SEIF Håndbold glæder sig efter sommerferien til et nyt og spændende samarbejde med ungdomsuddannelserne i Frederikshavn. 

Artikelbanner 1

I flere år har Strandby-Elling Håndbold (SEIF) været et fyrtårn i det nordjyske håndboldlandskab på pigesiden. Klubben har gennem årene leveret flere landsholdspillere, hvor Lotte Kiærskou med over 100 landskampe nok er den bedst kendte.

Også i indeværende sæson præsterer klubbens hold fint med hold i bedste pigerækker for U11, U13, U15 og U17 på pigesiden. De flotte resultater kommer ikke af sig, og som i andre klubber med ambitioner arbejdes der hårdt hver dag af både spillere, trænere og ledere.

For at løfte spillerne til det næste niveau bliver SEIF fra skoleåret 2020-21 en del af et nyt samarbejde med ungdomsuddannelserne i Frederikshavn. På både STX, HHX og HTX kan håndboldspillere således gå i en særlig sportsklasse med skemalagt morgentræning, sessioner med mental coach og diætist, adgang til fysioterapeut og tilknyttet koordinator, der kan hjælpe med koordinering og planlægning.

For at understøtte den sportslige udvikling testes spillerne minimum to gange årligt på Frederikshavn Gymnasiums nyindrettede testcenter.

Sportsklassen er ikke kun for håndboldspillere, men er et tilbud til seriøse udøvere i alle sportsgrene. Målet er at skabe klasser med elevernes gensidige opbakning til og interesse for hinanden. Eleverne i sportsklasserne vil også kunne forvente en øget fleksibilitet i forhold til den daglige undervisning, lektier og afleveringer, ligesom der hver uge er lektiecafé og et særligt tilbud for ordblinde elever.

For de spillere, der vælger at flytte til byen, er der mulighed for at bo på et skolehjem, hvor der er styr på kost, tøjvask, lektier med videre, og som på en efterskole foregår der en række aktiviteter om eftermiddagen og aftenen. Her bor andre unge fra ungdomsuddannelserne i Frederikshavn, hvilket er med til at styrke de sociale netværk.

Formand for SEIF Håndbold, Christian Bang, er glad for det nye tiltag.

- I SEIF Håndbold hilser vi dette tiltag meget velkommen, da det understøtter vores arbejde med talentudvikling i klubben. Spillerne får nu mulighed for at blive i deres trygge miljø i klubben, men får samtidig nogle tilbud, som tidligere var forbeholdt spillere i større byer. Det er selvfølgelig godt for os som klub, men bestemt også for spillerne, så vi forventer os meget af samarbejdet, siger Christian Bang.

Sportsklasserne på ungdomsuddannelserne er ikke det eneste nye tiltag, SEIF arbejder på. Klubben håber at lave et træningssamarbejde med enten Vendsyssel Håndbold som lige er rykket i Håndboldligaen og/eller Sæby HK, som må tage turen ned i 2. division.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2