html_5 Udvikling i landsbyerne betyder meget for byrådet
Back
Mobiltop 1
05.04.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Udvikling i landsbyerne betyder meget for byrådet

Distriktsudvalget i Frederikshavn Kommune arbejder for at fremme samarbejdet mellem kommunens landdistriktsområder samt mellem landdistriktsområderne og de tre største bysamfund.

Artikelbanner 1

- Det gør vi ved økonomisk støtte - fra udvalgets pulje - til byer udenfor kommunens tre store byer. Men vi gør det også ved, at der udveksles erfaringer, og der gives sparring til ansøgninger. siger Brian Kjær, formand for udvalget.

Der er 26 lokalområder i Frederikshavn Kommune, og de har alle en repræsentant i udvalget, som mødes hver anden måned. Her er der oplæg om muligheder for udvikling af landsbyerne, og hvordan man kan indgå i samarbejder med hinanden, men også hvordan man kan koble sig op på aktiviteter i de større byer.

- Det betyder meget for byrådet, at vi sikrer livet i de mindre bysamfund. Derfor forsøger vi også at placere aktiviteter i de mindre byer, som ikke er afhængig af særlige faciliteter. For eksempel da vi havde besøg af kulturkaravane Nord i 2019, blev det Østervrå, der var værter for arrangementet. Da vi startede arbejdet med fremtidens fritidsliv, skete det i syv byer for netop at sikre den fornødne bredde i involveringen, siger Brian Kjær.

- Vi er meget bevidste om, at der er stor forskel på, hvilke tilbud der er i kommunens store byer og små bysamfund. Det er jo også forskelligheden, der gør, at vi vælger forskellige steder at bosætte os. Det må og kan aldrig blive byrådet, der skal beslutte hvordan de enkelte samfund skal udvikle sig. Derfor er det vigtigt med ildsjæle, der med engagement og ideer er med til at sætte retningen lige der, hvor de bor, mener formanden.

Distriktsudvalget har begrænsede midler at støtte op med, hvorfor det er afgørende, at der findes fonde og puljer, som landsbyerne kan søge midler hos. Her kommer udvalgets støtte med som en del af medfinansieringen. Men ikke mindst den sparring, der kan fås i ansøgningsprocessen.

Lige nu nærmer deadline sig for ansøgninger til Nordea-fondens "Her-bor-vi-pulje". Deadline er 1. maj.

- Jeg ved, at der er mange gode projekter på vej i vores område og håber, at man i de enkelte områder er opmærksomme på, at få søgt også denne pulje, så projekterne kan komme tættere på de drømme, der er lokalt, udtaler Brian Kjær.

Distriktsudvalgets næste møde er planlagt til 22. april. Om og hvordan det kan afvikles, afgøres først efter påske.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2