html_5 Plejecenter Søparken fik sin længe ventede bus
Back
Mobiltop 1
03.04.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Plejecenter Søparken fik sin længe ventede bus

4. marts var en glædens dag på plejecentret Søparken, for da hentede to projektmedarbejdere den længe ventede nye bus i Randers, og allerede 6. marts fik de første beboere i Søparken en tur i bussen.

Artikelbanner 1

- Dejligt, at vi nåede at køre nogle ture, inden corona-virussen satte en stopper for denne fælles aktivitet. Vi regner med, at når der igen er ro på, vil vi lave en fest og officielt indvie bussen, oplyser projektmedarbejder Birthe Søndergaard.

Søparken var kun lige blevet med færdig at samle penge ind til bussen, før de fik en ny idé - dog ikke en pludselig indskydelse, nej, det er et større og større behov, da mange af beboerne er kørestolsbrugere og dermed ikke kan komme med ud at cykle på rickshaw-cyklerne.

- Vi har nu fået tilbud på en cykel, hvor kørestolen kan spændes fast, og man cykler med en pilot, som i rickshaw-cyklerne. Det er helt fantastisk, at det kan lade sig gøre, så nu skal vi i gang igen med at søge fonde, smiler Birthe Søndergaard.

Søparken har nogle aktive beboere, som gerne tænker nyt. Hvad kan sælges og gøres til penge? I øjeblikket er man i gang med at lave insekthoteller, men på grund af corona-virussen må beboerne ikke samles til fælles aktiviteter, så der ventes på bedre tider.

For nogle år siden flyttede ægteparret Kamma og Åge Jensen ind på plejecenteret. De bor i hver sin lejlighed over for hinanden. Kamma sidder og strikker rigtig meget og nyder det.

De to mennesker er et godt eksempel på, at fordi man har fyldt år mange gange, behøver man ikke at sætte sig i stolen og lave ingenting. Åge, der lige er fyldt 92 år, er fuld af nye ideer.

Åge Jensens lejlighed er fyldt med værktøj. Maling, træplader, søm og skruer. Han tegner på træpladerne, saver ud, limer og maler. Og pludselig står en hel kyllingefarm eller et rensdyr med nissefar i julekanen.

Åge Jensen sælger disse kyllinger og har selv skrevet skiltet. Han har dog skrevet, at det er det rene pip, men nej det er det ikke, for pengene donerer Åge til indsamlingen.

- Det går til en god sag siger Åge Jensen.

Ønsker du at købe en kylling, kan projektmedarbejderne være behjælpelige med at skaffe den, da ingen p.t. kan komme ind på plejecentret.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2