html_5 Den Danske Model lever - og fællesskabet er stær
Back
Mobiltop 1
25.03.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

Den Danske Model lever - og fællesskabet er stærkt

Steen Christensen har skrevet dette indlæg: En statsminister og regering, der vil – lønmodtagere- og arbejdsgivere, der tør.

Artikelbanner 1

Verden og det danske samfund er ramt af corona-virus. Vi er mere eller mindre lammet.

Hver dag bliver krisen mere og mere tydelig. Vi ser ministre, Sundhedsstyrelsen, Seruminstituttet, Politiet og mange andre tone frem på TV med de seneste corona-opdateringer og tiltag.

Vi har en regering med statsminister Mette Frederiksen i spidsen, der tager ansvar og som utrætteligt arbejder for at Danmark kommer igennem de mange både menneskelige og økonomiske udfordringer, som corona har med sig.

Vi ser igen og igen, at regeringen, ja hele folketinget, er villige til at tage alle værktøjer i brug for at sikre virksomheder og ansatte bedst muligt.

På rekordtid indgik Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og regeringen en stor 3-partsaftale, som skal sikre de ansatte en aftalt om lønkompensation til de virksomheder, som vælger at fastholde medarbejderne på normal løn.

På trods af regeringens massive indsats for at holde hånden under virksomhederne, ser vi alligevel, at virksomheder afskediger rigtig mange dygtige og kompetente medarbejder. Flere tusinde må nu stille sig i ledighedskøen.

Et tiltag kan være, at de små virksomheder får mulighed for at sende medarbejdere hjem på deltid, og at det kan ske under lønkompensationsordningen. Rigtig mange af de små virksomheder kan ikke gøre brug af den aftale, der ligger nu.

Ved at åbne for denne mulighed vil hånden kunne holdes under mange af de små virksomheder, som lige nu er ved at bukke under for udfordringer med manglende opgaver og aflysninger på grund af corona-virus.

Vi skal alle gøre alt for at holde Danmark i gang. Heldigvis har vi en regering, som handler og vil gøre, hvad det kræver. Samtidig beviser det, at Den Danske Model i allerhøjeste grad lever og fortsat vil leve, og at det danske fællesskab er stærkt.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2