html_5 Frederikshavn Kommune holder igen på pengene
Back
Mobiltop 1
26.03.2020 | Af: Marcus Linkhorst

Frederikshavn Kommune holder igen på pengene

Efter pres fra Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, vil regeringen nu hæve det såkaldte anlægsloft, som er et loft over, hvor mange penge kommunerne må bygge for. Men det vil Frederikshavn Kommune ikke umiddelbart benytte sig af.

Artikelbanner 1

Hvert år bliver det mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) aftalt, hvor mange penge kommunerne må bruge på at bygge og renovere. Men grundet COVID-19 og dermed stilstand i erhvervslivet vil regeringen og Venstre nu hæve det loft, så der kan komme gang i byggeprojekterne - til glæde for det private erhvervsliv.

- Det giver rigtig god mening, at kommunerne får mulighed for at få malet en skole, når børnene ikke er der, eller at de kan fremrykke opgaver, så lokale virksomheder kan få ordrer i bogen for ting, som alligevel skulle laves senere, siger finansminister Nicolai Wammen (S) til DR.

Men det er nu ikke så sikkert, at Frederikshavn Kommune vil benytte det, hvis det bliver bestemt, at anlægsloftet hæves. Det er nemlig et spørgsmål om penge - og de følger angiveligt ikke med fra regeringen af.

- I Frederikshavn Kommune, da vi lavede budget 2020, prioriterede vi, hvad har vi mest for brug for at få bygget og ikke mindst, hvad har vi råd til i år. Og det er de prioriteringer, vi så har disponeret med. Skal vi bygge mere nu? Jamen, så skal vi først og fremmest se på behov og dernæst, har vi pengene? Jeg vil næsten sige, vi vel altid har behov for at bygge nyt, mere asfalt og renovere, men pengene skal være der. Et er at bygge, men der medfølger jo efterfølgende drift af bygning og indhold. Det skal man huske, siger borgmester Birgit S. Hansen (S) til Kanal Frederikshavn

Men det betyder ikke, at der kommer til at være stilstand med byggeriet hele året i Frederikshavn Kommune. Der er nemlig to store projekter på vej i 2020 og 2021.

- Sæby Havn til godt 50 millioner kroner. Når alle formalia er på plads, udbydes opgaven, og der kan bydes på anlægsopgaven. Et andet stort byggeri i år, hvor pengene er afsat - ja, det er daginstitutionen i Golfparken, som er et anlæg til omkring 20 millioner kroner, oplyser borgmesteren.

Birgit S. Hansen fortæller samtidig, at hvis anlægsloftet bliver hævet, som der lige nu er flertal for, vil de i byrådet kigge på midler og se, hvad der måske kan laves.

Byrådet i Hjørring Kommune vedtog onsdag aften at fremrykke projekter for 30 millioner kroner i bygge- og anlægsbranchen. Byrådet vil gennemføre en lang række opgaver inden sommerferien i stedet for - som planlagt - hen over sommeren og efteråret.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2