html_5 Færge-krise: Politikere trækker i nødbremsen
Back
Mobiltop 1
23.03.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Færge-krise: Politikere trækker i nødbremsen

COVID-19 har halveret billetindtægterne på Læsø-færgen, som hver dag sejler med underskud. Det kan i sidste ende true kommunens økonomi. Derfor er politikerne klar til at skære halvdelen af afgangene væk fra april, oplyser TV2 Nord.

Artikelbanner 1

I dag sejler Læsø-færgen Margrethe Læsø i næsten fast pendulfart mellem Frederikshavn og Vesterø.

En voldsom nedgang i passagertallet de seneste to uger tvinger politikerne til at holde færgen i havn på flere afgange. Det besluttede Økonomiudvalget mandag eftermiddag.

- Vi har dystre spådomme fra administationen, som siger, at vi kigger ind i et betydeligt underskud, hvis der går rigtig længe, inden vi kommer i gang igen med en normal hverdag, siger Læsø Kommunes borgmester, Karsten Nielsen (DF), til TV2 Nord.

For hver dag, der går, vokser underskuddet. I værste fald vil færgens underskud i år blive på 12 millioner kroner, og det vil betyde, at kommunens likviditet er væk, og kommunen derfor skal under administration.

Derfor trækker politikerne i nødbremsen. Antallet af daglige afgange fra Læsø kan fra første april blive halveret fra fire til to.

- Vi forudsætter, at administrationen finder den færgeplan, som er nødvendig, men der skal dog være to dobbeltture om dagen. Det kan være morgenafgang fra Læsø kl. 6, og så igen om eftermiddagen fra Læsø kl. 15, siger borgmester Karsten Nielsen.

Læsø Kommune vil nu rette henvendelse til social- og indenrigsminister Astrid Krag for at få økonomisk hjælp til både kommunekassen og trængte erhverv på øen som eksempelvis fiskeriet.

- Vi har en situation med vores fiskere, som ikke kan komme af med deres hummere, og så bliver der mindre indtægter i havnen fra for eksempel landingsafgifter. Der er flere ting, som vi gerne vil gøre ministeren opmærksom på, og derfor skriver vi til hende så hurtigt som muligt, siger borgmesteren til TV2 Nord.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2