html_5 Frederikshavn Tennisklub udvider med padel-bane
Back
Mobiltop 1
23.03.2020 | Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn Tennisklub udvider med padel-bane

Frederikshavn Tennisklub (FTK) udvider sine aktiviteter med padel. Dermed bliver Frederikshavn den første tennisklub i Nordjylland med en padel-bane, som opfylder de officielle krav.

Artikelbanner 1

- Det er en investering i fremtiden, som viser, at vi er en klub i udvikling, forklarer formand René Jensen, FTK.

Frederikshavner-virksomheden WGS Group står for levering og opsætning af banen. Hvis alt går efter planen, kan den åbnes officielt 25. april i forbindelse med standerhejsningen.

- Der er mange usikre faktorer på grund af corona-krisen, men banen bliver støbt i denne uge, og 31. marts skulle der gerne holde en lastbil fra Madrid med selve banen, siger René Jensen.

Han ved udmærket, at netop Madrid er hårdest ramt, når det gælder COVID-19 i Spanien, så i værste fald kan transporten fra den spanske hovedstad blive en del forsinket. Andre faktorer kan også forsinke banen, eksempelvis et corona-forbud mod udendørs idræt.

Interessen for padel har særligt i Spanien og Sydamerika været eksplosiv. I Danmark var der for tre år siden kun 20 baner. Det er nu steget til 101.

- Det er først og fremmest sjovt, og det er nemt at lære. Det er også tre gange mere intenst end tennis, og det fanger alle aldre. Alle, der prøver det, er vilde med det, men det er klart, at især "ketsjerfolket" er begejstrede. Her tænker jeg på tennis-, badminton- og squash-spillere, forklarer FTK-formanden.

Dansk Padel Forbund beskriver padel som 80 procent tennis og 20 procent squash. Banen er lidt mindre (20 x 10 meter) end en tennisbane og er omgivet af glasvægge, der bruges aktivt i spillet.

- I dag vil alle tennisklubber have padel-baner. Jeg nævnte det allerede for bestyrelsen i 2015, da vi havde 100 års jubilæum, men ingen andre troede på det - heller ikke forbundet. Nu går det til gengæld stærkt. Forbundet har ansat en padel-konsulent, og det vil helt sikkert styrke klubberne, vurderer René Jensen.

FTK har de senere år ligget stabilt på lige i underkanten af 100 medlemmer. En padel-bane har plads til 80 medlemmer. René Jensen forventer, at halvdelen bliver FTK-spillere, mens resten vil være nye medlemmer.

Kontingent i FTK i 2020 for en voksen:
Tennis og padel: 1600 kr.
Kun tennis: 1.100 kr.
Kun padel: 1.000 kr.

- Vi har allerede gjort plads til en bane mere, hvis efterspørgslen viser sig at være stor nok, smiler René Jensen.

WGS Group, som også står bag Sportshallen.dk i Frederikshavn, hvor der er to indendørs padel-baner (fortsat de eneste i Nordjylland) har givet FTK et "skarpt tilbud", som formanden kalder det.

- Vi holder udgifterne under 400.000 kroner. Halvdelen betaler vi fra egen kasse, og derudover har vi fået tilskud fra fonde og kommunen, oplyser René Jensen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2