html_5 Hjælp dem, som kommer i ekstra klemme i systemet
Back
Mobiltop 1
23.03.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

Hjælp dem, som kommer i ekstra klemme i systemet

Byrådsmedlem Ida Skov (EL) har skrevet dette indlæg: Husk de borgere, der uforskyldt kommer i klemme i systemet på grund af COVID-19.

Artikelbanner 1

Det er rigtig godt, at Frederikshavn Kommune i lighed med de fleste andre kommuner fremrykker sine betalinger til selvstændigt erhvervsdrivende, som har leveret opgaver eller varer til kommunen. Det hjælper forhåbentlig sammen med regeringens hjælpepakker flere til at klare sig igennem corona-krisen.

Nu er der endelig også kommet en hjælpepakke til dagpengemodtagere med mere, så de bliver hjulpet i forhold til den klemme, de kommer i, når der er så mange, der sendes hjem i disse dage og i den kommende tid.

Jeg og Enhedslisten appellerer til, at kommunen nu husker de borgere, der stadig er kommet i en ekstra klemme i systemet på grund af den ekstraordinære situation. Det er de borgere, som af gode grunde ikke har mulighed for at leve op til krav forbundet med udbetaling af en kommunal ydelse (som for eksempel 250-timers reglen eller kravet om fremmøde i forhold til børneydelse).

Vi foreslår, at disse mennesker som udgangspunkt ikke trækkes i ydelse, så længe den undtagelsessituation, COVID-19 har bragt os alle i, forhindrer dem i at opfylde de sædvanlige betingelser for at få ydelser, eller blot ind til beskæftigelsesministeren eller STAR kommer med retningslinjer til at redde den gruppe borgere.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2