html_5 Fire gratis koncerter i vinterferien - med ny lyd
Back
Mobiltop 1
17.02.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Fire gratis koncerter i vinterferien - med ny lyd

Hvert år i februar sender det regionale spillested Det Musiske Hus i Frederikshavn og Eventteknikeruddannelsen EUC Nord upcoming bands ud på en turne i Vendsyssel.

Artikelbanner 1

Det har flere formål: Præsentere ny musik, vise, hvad eventteknikereleverne formår, skabe relationer til byer og steder udenfor de store byer - og at skabe liv via kunsten.

I denne uge kan du møde tre bands: Cloudwalk, Christina Momme og GUNVA. Alle tre koncerter er gratis.

- Som regionalt spillested ønsker Det Musiske Hus at eksperimentere med koncertformerne og give morgendagens stjerner mulighed for at få vise publikum, hvad de kan. Eventteknikereleverne brænder for at se en produktion tage form og få prøvet den nyeste teknik af, siger spillestedsleder Jens Ole Amstrup.

Lokalt samarbejde er en nødvendighed for, at det kan lykkes.

- Igen i år har vi været godt hjulpet af mennesker i Vendsyssel, der er parate til at lægge kræfter i koncertturneen. Således har gode folk i Poulstrup, Hirtshals, Ålbæk og Lendum indvilget i at være med. Det er vi meget glade for, udtaler Niels Østergaard, der er uddannelsesleder på Eventteknikeruddannelsen på EUC Nord i Frederikshavn.

På hvert af de fire steder vil publikum møde et talentfuld band med nordjyske rødder, og et hold talentfulde lys- og lydteknikere, der sørger for at skabe en professionel og udfordrende ramme både visuelt og lydmæssigt.

- Der venter publikum en helt særlig oplevelse alle fire steder. Koncerterne bliver både drømmende og meget nærværende i deres udtryk. Jeg glæder mig til at vise publikum, hvad der er af musikalsk talent i Nordjylland – og at man ikke skal være bange for at prøve musik af, man ikke har hørt før, udtaler Jens Ole Amstrup.

Alle fire steder starter koncertoplevelsen allerede udenfor koncertstedet. Eventteknikereleverne tryller med mørket og lyset på bygningen og fortsætter selvfølgelig magien indenfor.

Lydsiden afvikles i et helt nyt lydformat. Et 3D-format, som kommer til at revolutionere koncertoplevelsen de næste år. Formatet (Soundscape) er først lige nået til afprøvningsstadiet på Det Kongelige Teater. Ingen af landets koncerthuse har forsøgt sig med det endnu. Så her kommer de fire vendsysselske spillesteder til at være helt på forkant.

Program
19. februar kl. 20:00

CLOUDWALK
Sømandskirken, Hirtshals

20. februar kl 20:00
MOMME
Gaardbogaard, Ålbæk

21. februar kl 20:00
GUNVA
Lendum Kultur og Borgerhus

22. februar kl 20:00
MOMME
Poulstrup Hallen


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2