html_5 Seks funklende stjerner til Copenhagen Drummers
Back
Mobiltop 1
14.02.2020 | Af: Torben Rasmussen

Seks funklende stjerner til Copenhagen Drummers

Fredag aften blev Det Musiske Hus invaderet af fire pæne unge mænd med hang til at tæske løs på alt, de kom i nærheden af...

Artikelbanner 1

Det var ingen ringere end slagtøjsgruppen Copenhagen Drummers, som helt og aldeles lagde en propfyldt sal ned med deres fantastiske 10 års jubilæumsshow, hvor der absolut ikke var sparet på noget.

Gruppen, som danskerne lærte at kende i tv-programmet "Talent 2010", som de i øvrigt vandt suverænt, udspringer egentlig af en flok konstabler, der i deres virke som professionelle musikere i de meget fastlåste militære rammer havde en nærmest ustyrlig trang til at vise, at det at spille på tromme ikke bare var det, som vi almindelige mennesker betragter som værende trommespil.

Vand, ild, stiger og klaprende skraldespande, skærebrændere og lægtehammere kan i hænderne på Copenhagen Drummers komme til at føles som balsam for sjælen, og når så lyden fra det lækre anlæg i Det Musiske Hus og et lysshow, som aldrig før er set i så storladen dimensioner på dette sted, blev tilført, fik man en visuel oplevelse, som man kan leve højt på rigtig længe.

Showet var bygget op med en militaristisk præcision og en akkuratesse, som leder tankerne hen på de store militærparader på Den Røde Plads i Moskva, og selve udførelsen af showet blev akkompagneret af en form for tekno pop a la Jean Michelle Jarre/Kraftwerk, og alt sammen gjorde oplevelsen til noget, som aldrig før er set i vores by.

Der er ingen tvivl om, at arrangørerne bag de events, der foregår i Det Musiske Hus og Arena Nord, tog en satsning med Copenhagen Drummers, da det er en genre, som ikke før er set på vores breddegrader, og dermed kunne en potentiel fiasko have været resultatet af denne satsning. Vores by er dog vokset rent kulturelt igennem de senere år, og hvad der for bare få år siden var decideret dødssejlere, har publikum efterhånden accepteret som værende ok, hvilket naturligvis også gør arrangørerne af diverse koncerter og events i vores by mere modige og tør satse lidt mere bredt.

Copenhagen Drummers, som hjalp Emilie De Forest til sejren i det internationale Melodi Grand Prix i Malmø i 2013, har længe haft hele verden som sin legeplads, og vi, der var vidne til denne fantastiske aften, sagde efter tre ekstranumre, hvoraf det ene var netop vindermelodien "Teardrops", mange tak med stående klapsalver.

Skal der lyde nogen kritik, så kunne det måske være, at showet  var bedre egnet til at være et stående arrangement, da det næsten var umuligt at sidde stille til de lækre rytmer. Det var første gang, at Copenhagen Drummers gæstede Frederikshavn, men de lovede, at det ikke blev den sidste. Det har vi tænkt at holde dem op på.

Der uddeles seks funklende stjerner ud af seks mulige for denne aften.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2