html_5 Radikale: Vi skal have mere synligt politi
Back
Mobiltop 1
15.02.2020 | Af: Marcus Linkhorst

Radikale: Vi skal have mere synligt politi

Statsminister Mette Frederiksen vil have flere nærpolitistationer, men Radikale Venstre foretrækker politibetjente på gaden i Skagen og andre byer. Mursten alene gør det ikke.

Artikelbanner 1

Mette Frederiksen lovede tidligt inden valget, at hun vil have mere politi tættere på borgerne. Nu er hun klar til at oprette nærpolitistationer. Den idé er Radikale Venstre dog imod. De mener, at politi vil være bedre på gaden end i en bygning. Det fortæller partiets retsordfører, Kristian Hegaard.

- Først og fremmest er vi meget optaget af, at der kommer mere synligt politi, fordi det tror vi, er med til at skabe en oplevelse af tryghed. Så er det, jeg tænker, kunne det være bedre, at politiet var på patrulje, hvor kriminaliteten er, i stedet for de er indeni nogle bygninger, som man kalder nærpolitistationer. Jeg tror ikke, at forbryderne selv kommer og melder sig til en nærpolitistation, hvor de siger: "Hey, vi har begået noget kriminalitet". Jeg tror, at politiet skal være synlige i gadebilledet frem for at sidde i en bygning, udtaler Kristian Hegaard til Kanal Frederikshavn.

Formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, Peter Sørensen (V) fra Skagen, har heller ikke noget positivt at sige om forslaget - hvert fald ikke endnu.

- Som jeg har sagt, mener jeg, der er langt flere ubekendte end afklarende forhold i den sag. Jeg har en mening, så snart vi ved mere, siger Peter Sørensen til Kanal Frederikshavn.

Fra Frederikshavn til Skagen er der 40 minutters kørsel, og Kristian Hegaard forstår godt, hvorfor mere politi vil være brugbart i Skagen. Han tror dog ikke på, at en nærpolitistation vil være løsningen.

- Vi skal have mere synligt politi. Der kan godt være politi, selvom man ikke har en nærpolitistation, man sidder i. Så for mig er det vigtigt, at vi lige tænker en ekstra gang over nærpolitistationer, fordi vi kan måske bruge de samme ressourcer på at få mere synligt politi i gadebilledet. Det er bedre, at politiet er synlige for borgerne, fremfor de sidder på en nærpolitistation, hvor vi ikke kan se dem, mener Kristian Hegaard.

Han vil dog ikke bestemme, hvor der mangler nærpolitistationer, men stiller blot et åbent spørgsmål til statsminister Mette Frederiksen og regeringen.

Hvorfor så ikke etablere en lille station i Skagen, hvor politiet kan arbejde fra?

- Jeg vil ikke gøre mig til herre over, hvor Socialdemokraternes nærpolitistationer skal være. Det må de sådan set selv foreslå. Jeg stiller bare det åbne spørgsmål, om det skaber mere tryghed, at politiet sidder inde i en bygning, eller om det skaber mere tryghed, at de er ude i gadebilledet, og jeg tror, at det, at de er synlige ude i gadebilledet, skaber tryghed, fremfor en bygning med bogstaver.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2