html_5 Krænkede han 10 børn? Nu begynder retssagen
Back
Mobiltop 1
15.01.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Krænkede han 10 børn? Nu begynder retssagen

En 34-årig tidligere ansat på Læsø Skole er tiltalt for i alt 10 tilfælde af blufærdighedskrænkelser ved at have taget piger på 8-10 år på numsen, i skridtet og på brysterne. Det oplyser TV2 Nord.

Artikelbanner 1

Krænkelserne mod pigerne på Læsø har ifølge anklageskriftet stået på i perioden fra sommeren 2017 til 18. marts 2019. Den 34-årige mand har ifølge anklageskriftet krænket pigerne flere gang i perioden på mere end halvandet år.

Sagen mod den 34-årige mand begynder torsdag ved Retten i Hjørring, hvor der vil være videoafhøring af to af de børn, som er blev krænket. Den 34-årige mand skal ligeledes afgive sin forklaring i retten.

Udover de 10 forhold for blufærdighedskrænkelser er den mandlige pædagog også tiltalt for et tilfælde af vold. Ifølge anklageskriftet har den 34-årige slået en dreng i hoved med flad hånd.

Ifølge TV2 Nords oplysninger blev den 34-årige mand ansat på Læsø Skole kort tid før, at han ifølge anklageskriftet begyndte på krænkelserne mod de 10 mindreårige piger på skolen.

De første anmeldelser om blufærdighedskrænkelser blev indgivet 26. marts sidste år. Den 34-årige mand var allerede på det tidspunkt sendt hjem fra sit arbejde. I slutningen af juni 2019 kom der yderligere syv anmeldelser fra børn om blufærdighedskrænkelser.

De mange anmeldelser om krænkelser fik 2. juli Læsø Kommune til at indkalde forældre til børn på Læsø Skole til informationsmøde om sagen.

Ifølge anklager Janni Nørgaard ventes det, at der falder dom i sagen 13. februar. Der er i alt afsat seks retsdage til sagen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2