html_5 Arbejdsulykke med klordampe på sygehus
Back
Mobiltop 1
15.01.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Arbejdsulykke med klordampe på sygehus

I dag kl. 10.30 opstod der en arbejdsulykke på Regionshospital Nordjylland i Frederikshavn. 

Artikelbanner 1

Ulykken gav anledning til klordampe og klorlugt på en del af matriklen. Problemet blev hurtigt inddæmmet og hospitalet sikret.

Ulykken opstod, da en medarbejder i et laboratorium var i gang med at bortskaffe kemikalier. Disse skal neutraliseres før bortskaffelse, men blev blandet med en ufortyndet væske. Det førte til, at væsken bruste op, ramte medarbejderen i ansigtet og dannede en høj koncentration af klordampe.

Den pågældende medarbejder forblev på hospitalet i Frederikshavn til observation, da klordampe i sjældne tilfælde kan give væske i lungerne. Det samme var tilfældet med en medarbejder med mildere symptomer.

Beredskabsstyrelsen og politi blev straks tilkaldt og hjalp med at bortskaffe og sikre beholderen med den farlige væske. Hospitalets personale var hurtige til at få luftet ud og sikre et vågent øje på alle patienter, pårørende og kolleger ifald flere skulle opleve vejrtrækningsproblemer, hvilket heldigvis ikke skete. Alle involverede har det godt og er ikke påvirket i nævneværdig grad.

Beredskabets kemikalieekspert har rådgivet om håndtering af episoden og efter en klormåling frigives området til grundig rengøring. Det forventes, at laboratoriet tages i brug sidst på dagen. Arbejdstilsynet har ligeledes været inde over og har frigivet stedet.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2