html_5 Istølt: Islandske vikinger sprænger deltagerlist
Back
Mobiltop 1
15.01.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Istølt: Islandske vikinger sprænger deltagerlisten

Islandske vikinger sprænger deltagerlisten i 2020-udgaven af ISTØLT i Iscenter Nord i Frederiksahavn. Halvdelen af deltagerne har islandsk blod.

Artikelbanner 1

Ikke mindre end 20 islandske top-ryttere er på deltagerlisten, når NORDIC ICE GAMES 2020 stryger over isen lørdag 1. februar.

- Man kan sige det kort og godt. Kvaliteten på isen bliver i år uovertruffen, og vi skal faktisk til VM for at se samme mængde absolutte top-ekvipager samlet på samme sted. Ialt skal knap 50 ryttere konkurrere i 70 starter, oplyser arrangør Jan Michael Madsen.

De islandske professionelle ryttere, som præger deltagerlisten, bor i både Sverige, Tyskland, Norge og Danmark.

- Og de tørner i Frederikshavn sammen i et felt, der i år topper alt, hvad vi hidtil har set i ISTØLT i Frederikshavn. Vi begynder at se resultatet af den målrettede strategi, der er indbygget i ISTØLT, og som handler om at øge deltagelsen af såvel ryttere som publikummer fra Sverige og Norge, fortæller Jan Michael Madsen.

Han kan se, at publikumsinteressen fra specielt Sverige er markant stigende.

Dette er lykkedes ved en stor investering med produktion af LIVE TV-STREAM, som gennem de seneste to år har været tilbudt alle islandsheste folk på nettet. Ud af de 30.000 seere, som ISTØLT 2019 samlede, var 28 procent fra Sverige.

- Og det er den store synlighed i Sverige af Frederikshavn som vært for verdens mest gennemførte ISTØLT vi nu forsøger at konvertere til øget overnatning i Frederikshavn, forklarer Jan Michael Madsen.

Mange tråde flettes sammen i denne indsats.

- Samarbejdet med personalet i Iscenter Nord er utroligt positivt. Vi ved, det giver lidt forandring i dagligdagen for iscentrets faste brugere, men vi oplever faktisk en stor og positiv accept af ISTØLT i huset. Den gode energi er vi meget taknemlige for, for den afspejles i det møde det store publikum og ryttere mødes med, når de besøger Frederikshavn.

- Udviklingen af Nordic Ice Games stimuleres desuden af et stærkt og engageret samarbejde med erhvervsinteresser i lokalområdet og ikke mindst gennem samarbejde med Stena Line og The Reef. Der er en anden udvikling i gang, som betyder flere ressourcer udefra, og det er virksomheder fra islandsheste-branchen, som nu er blandt vores samarbejdspartnere lyder det fra Jan Michael Madsen.

I år er for eksempel Eques, Brogaarden og Dansk Hesteforsikring at finde blandt guld-samarbejdspartnerne. Og hele arrangementet er afstemt i en formel event-aftale med Dansk Islandshesteforening.

NORDIC ICE GAMES 2020 er for længst udsolgt, og de sidste ståpladsbilletter, som blev sluppet for nogle få dage siden, tikker derudaf.

- Hvis man har lyst til at være med, er der desuden også den mulighed at købe vores LIVE TV-SHOW, som åbner på nettet 1. februar kl. 18.15. Udsendelsen er en professionelt produceret sports-tv udsendelse med en af branchens mest respekterede eksperter, svenske Johan Häggberg og danske top-rytter Iben Andersen, som kommentatorer. I opgaven som behind the scenes-reporter har vi vores lokale Michael Frederiksen. Udsendelsen produceres for Nordic Ice Games af GISTRUP FILM. Man finder udsendelsen via istoelt.dk, oplyser Jan Michael Madsen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2