html_5 Socialdemokratiet vil af med rullende skolestart
Back
Mobiltop 1
09.10.2019 | Af: Michael Frederiksen

Socialdemokratiet vil af med rullende skolestart

Socialdemokratiet foreslår i forbindelse med budgetforhandlingerne, at Frederikshavn Kommune dropper den rullende skolestart, som blev indført fra skoleåret 2015/2016.

Artikelbanner 1

- Alle har knoklet for at få den rullende skolestart til at fungere, men er det det værd?, spørger Anders Brandt Sørensen (S), formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

Han kommer selv med svaret: Nej. Han opfordrer til debat om emnet og håber, at andre partier i byrådet er af samme opfattelse.

- Socialdemokratiet vil gerne sige tak til alle, som har kæmpet med det her, men rullende skolestart kræver mange ressourcer til planlægning, og vi kan se, at det er en hæmsko for forældrenes engagement, forklarer Anders Brandt Sørensen det socialdemokratiske ønske om et farvel til rullende skolestart.

Begrebet dækker over, at børnehavebørn begynder i skolen i det kvartal, de fylder seks år - altså skolestart flere gange om året. Desuden hører 0., 1. og 2. klasse-eleverne ikke hjemme i en fast klasse og et fast klasselokale, men arbejder ud fra faglige niveauer.

Det vil koste mellem 1,7-1,8 millioner kroner at droppe den rullende skolestart, fordi der skal ansættes flere pædagoger. De penge vil Socialdemokratiet finde i budgetforhandlingerne.

- Når der tre gange om året kommer nye elever, er det umuligt at finde ud af, hvem der går i klasserne. Vi har brug for, at forældre og børn kun skal forholde sig til én klasse og ét klasselokale, mener Anders Brandt Sørensen.

Han er af den overbevisning, at Frederikshavn Kommune har råd til at droppe den rullende skolestart.

- Da vi indførte det her, stod vi en vanskelig økonomisk situation, hvor vi manglede 150 millioner kroner. Det var mange bække små, husker Anders Brandt Sørensen, som dermed erkender, at den rullende skolestart var en spareøvelse.

Han ved, at der er nogle fordele med den rullende skolestart. Eksempelvis behøver børn, som ikke er klar til komme i skole, ikke nødvendigvis at vente 12 måneder på at tage skridtet fra børnehave til 0. klasse.

- Men overordnet set er fordelene størst ved at droppe den rullende skolestart. Mindre koordinering, mere tid til den enkelte elev og klasse samt et styrket forældreengagement, siger Anders Brandt Sørensen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2