html_5 Kvissel-patienter skal fortsat have lægedækning
Back
Mobiltop 1
08.10.2019 | Af: DEBAT-INDLÆG

Kvissel-patienter skal fortsat have lægedækning

Byrådsmedlem Jytte Høyrup (V) har skrevet dette indlæg: Det er klart, at et lægeophør skaber utryghed for patienterne.

Artikelbanner 1

Som medlem af Regionens Praksisplanudvalg oplever jeg, at der jævnligt indgår information vedrørende praksislukning. Det giver store udfordringer, da der desværre ikke står en kø af nye læger, som vil etablere egen praksis.

Lægerne har typisk forinden forsøgt at sælge egen praksis. Lykkes det ikke, skal der senest seks måneder før den ønskede ophørsdato, rettes henvendelse til Regionen.

Proceduren er således, at hvis ikke det pågældende lægehus kan finde en løsning senest fire måneder før ophørsdato, så overtager Regionen disposition over ydernummer, og så vil det målrettet arbejde foregår her.

Senest seks uger før ophør skal der være klarhed over fremtidig løsning.

Selv om Regionen er ansvarlig for forsyningsprocessen, er der også kommunalt stor fokus på udfordringerne og interesse for at tiltrække læge til almen praksis samt være behjælpelig med blandt andet ægtefællejob. Det gælder også for lægehuset i Kvissel.

Sikkert er det, at alle patienter tilhørende lægehus i Kvissel skal have lægedækning - og bedst er det, hvis det fortsat foregår på nuværende matrikel.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2