html_5 Ungdomsskolen underviser i droneflyvning
Back
Mobiltop 1
12.09.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Ungdomsskolen underviser i droneflyvning

Nu kan unge mellem 14 og 18 år få undervisning i droneflyvning på Ungdomsskolen i Frederikshavn.

Artikelbanner 1

Droner bruges i dag i mange sammenhænge, og de kan kan købes overalt. Det er vigtigt, at unge mennesker er klar over, hvordan reglerne er, og hvordan man opfører sig, når man flyver med droner.

Derfor tilbyder Ungdomsskolen unge at blive klogere på regler og muligheder. Det sker på holdet "Droneflyvning".

- Droner bruges både af politi og brandvæsen, ligesom mange fotografer har specialiseret sig i at tage billeder, som tidligere krævede lifte eller helikoptere, siger Brian Kjær, der underviser på holdet.

Mange er ikke klar over, hvilke regler der er for at flyve med droner.

- Det er kun de allermindste droner, der ikke er omfattet af skrappe regler, der kræver både registrering og særskilt forsikring. Vi gør meget ud af, at de unge kender reglerne, men også kender mulighederne. Der har lige været afholdt Danish Drone Nationals (DDN) i Aarhus, hvor der flyves rigtig hurtigt på en bane. Her styrer piloten dronen gennem forhindringer ved at have et kamera på dronen, som gør, at han har oplevelsen af at sidde i dronen, når den flyver meget hurtigt rundt på banen, fortæller Brian Kjær.

Her kan der ses et videoklip fra DDN 2019, der ses som piloten ser flyvningen: youtu.be/8PiuTF2yoNQ

Ungdomsskolens tilbud er for unge mellem 14 og 18 år. Man tilmelder sig på ungdomsskolen.frederikshavn.dk.

- Man er velkommen til at medbringe sin egen drone på holdet, men vi har også nogle man kan bruge. Vi har to størrelser af drone, som man kan lære at flyve med. Både nogle der er rolige og gode til at lære det grundlæggende. Men vi har også nogle racerdroner med kamera og FPV-briller, så alle får lejlighed til at øve sig i baneflyvning. De er en smule mindre end dem, der bruges ved DDN, ligesom vi har været nødt til at skrue lidt ned for hastigheden, når de flyves indendørs, oplyser Brian Kjær.

Der bliver også gæsteoptræden med indendørs fly af medlemmer fra Frederikshavn RC center, i løbet af forløbet.”


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2