html_5 Poesiparken giver tomme butiksfacader nyt liv
Back
Mobiltop 1
10.07.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Poesiparken giver tomme butiksfacader nyt liv

Nu får frederikshavnerne og byens gæster en ekstra oplevelse i midtbyen. Nogle af de tomme butiksfacader i Frederikshavns midtby får et pift i denne tid.

Artikelbanner 1

Poesiparken sætter talebobler med citater på butiksruderne for at tilføre de tomme vinduer nyt liv og samtidig give byens borgere og gæster stof til eftertanke. Kim Bæk, Arki Nord, er ophavsmand til idéen, og Poesiparken var hurtig til at gribe idéen:

- Det er en super god idé at aktivere butiksfacaderne på en anden måde, mens butikkerne står tomme, og ejerne bakker op om idéen, når vi henvender os. Vi har fundet en stribe sjove og skæve citater – blandt andet fra Peter Plys - den lille, tykke bamse med det positive gemyt og gammelkloge kommentarer. Citaterne får sit eget udtryk, og vi håber citaterne skaber positive oplevelser, når man bevæger sig rundt i midtbyen, siger Tove Varmløse Malmberg, Frederikshavn Byfond.

Det nye tiltag fra Poesiparken er midlertidigt, og ejerne af butikslokalerne bakker op om idéen. Aftalen er, at når butikslokalerne er lejet ud, bliver citaterne fjernet fra facaderne. Man kan foreløbigt opleve de nye citater fem steder i Frederikshavn midtby.

FAKTA
Poesiparken blev indviet 24. november 2017 og består nu af 14 værker i Frederikshavn midtby.

I sommeren 2018 blev fem blomsterkummer i Danmarksgade Nord forsynet med korte citater, der passer ind i gadens helt særlige atmosfære og kreative miljø, hvor specialbutikkerne blomstrer, og hvor caféer og kunstbutikker skabe hygge og liv.

Poesiparkens nye tiltag omfatter talebobler med sjove, skæve citater på fem tomme butiksfacader i Frederikshavn midtby, og der er flere på vej.

Læs mere om Poesiparken på www.byfond.dk


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2