html_5 Den Grønne Elling flytter ind i tidligere SPAR-bu
Back
Mobil-stor 1
07.01.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Den Grønne Elling flytter ind i tidligere SPAR-butik

KFUMs Soldatermission har købt ejendommen Grundtvigsvej 7 i Elling, hvor der tidligere har været SPAR-købmand. Til foråret flytter genbrugsbutikken "Den Grønne Elling" ind i de nye lokaler. 

Artikelbanner 1

Elling Sogns menighedspleje og KFUMs Soldatermission har siden 2004 samarbejdet om genbrugsbutikken Den Grønne Elling. Genbrugsbutikken drives i dag fra lejede lokaler på Grundtvigsvej 1, men gennem det seneste år har der været så mange varer, at butikken har brug for mere plads.

I flere måneder har man derfor kigget efter større lokaler, og nu er der underskrevet en købsaftale med den tidligere købmandsbutik. KFUMs Soldatermission bliver ejere, mens Den Grønne Elling, Elling Sogns Menighedspleje og KFUMs Soldatermission i fællesskab bliver lejere.

- Der er en fantastisk energi i de lokale ildsjæle. De viser, at der er liv i Elling, og de nye lokaler er meget velegnede til en genbrugsbutik, fortæller genbrugskonsulent i KFUMs Soldatermission Bjarke Friis.

En række andre steder har man set, at landsbyens købmandsbutikker er blevet overtaget af genbrugsforretninger.

Både Elling Sogns menighedspleje og KFUMs Soldatermission håber, at den nye butik kan give et større overskud til hver deres arbejde.

Menighedsplejen går til økonomisk hjælp til dem i Elling Sogn, der har svært ved at få dagligdagen til at hænge sammen. Blandt andet uddeles julehjælp til økonomisk trængte familier og personer. Overskuddet fra butikken går også til KFUMs Orlogshjem i Frederikshavn samt til KFUMs Soldatermisions øvrige arbejde blandt andet for veteraner og udsendte danske soldater. Menighedsplejen og KFUMs Soldatermission har kristen næstekærlighed i praksis som deres formål, mens målgruppen er forskellig.

De kommende måneder skal de nye butikslokale indrettes. Kurt Jørgensen er formand for soldatervennekredsen og lægger et stort arbejde i at få lokalerne klar. Imens er Inga Wøhlk, der er daglig leder af Den Grønne Elling, ved at forberede flytningen. Der er blandt andet brug for en hel del mere butiksinventar. Det forventes, at butikken flytter til de nye lokaler i foråret.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4