html_5 Formand: Flyt sammen eller grav jeres egen grav
Back
Mobil-stor 1
11.11.2016 | Af: Michael Frederiksen

Formand: Flyt sammen eller grav jeres egen grav

"Flyt sammen eller grav jeres egen grav". Henrik Carlsen, formand for Frederikshavn Ungdoms Fællesråd, er bekymret for den medlemsflugt, som foreningerne i Frederikshavn Kommune har oplevet de senere år.

Artikelbanner 1

Lørdag er FUF medarrangør af en spændende konference, som handler om foreningslivet frem mod 2025. 

Henrik Carlsen lægger ikke skjul på, at FUF er tilhænger af større og mere moderne "bofællesskaber". Præcis den slags er de i gang med eller har planer om i Ålbæk, Østervrå, Dybvad og Sæby. 

I Frederikshavn undrer det FUF-formanden, at Sportscenter Nord havnede helt ude i den yderste fløj - uden indgang fra Arena Nord - da Multihallen blev bygget mellem Arena Nord og Nordstjerneskolen. Var det i stedet blevet placeret midt i Arena Nord, ville det have skabt mere liv i Arena Nord, ligesom endnu flere mennesker formentlig havde meldt sig ind i Sportscenter Nord.

- Placeringen af Frederikshavn Tennisklub er et andet godt eksempel. Er du ikke klar over, at tennisklubben ligger for enden af den blinde vej, finder du aldrig dermed. Og ingen ser tennisspillerne. Klubben burde flyttes til området, hvor Frederikshavn Stadion ligger. Jeg har foreslået klubben det flere gange, men de vælger trygheden. De han ingen overskud til at tænke nyt, selv om de hele tiden bliver færre og færre medlemmer, siger Henrik Carlsen.

Han ryster ikke på hånden, når han siger, at Frederikshavn Stadion bør omlægges. Han kender historien om Harald Nielsen, Frank Nielsen, Pauli Jørgensen og alle de andre 1. divisionshelte, men det nedslidte stadion er ifølge Henrik Carlsen et symbol på alt for mange utidssvarende faciliteter for foreningerne i Frederikshavn Kommune. Han ønsker at gøre stadion multifunktionelt, som FfI selv er inde på i sin vision. 

- Lige er vi inde i en nedadgående spiral. Vi er i gang med at grave vores egen grav. Det gælder også spejderne, som er gemt i baghaver rundt omkring. Hvorfor bygger vi ikke et lækkert spejderhus med bålplads og andre faciliteter på græsmarkerne mellem Frederikshavn Stadion og Råholtvej. Det vil også kunne bruges af skolerne i dagtimerne, udtaler Henrik Carlsen.

Konferencen i morgen i Maskinhallen arrangeres af FUF, og Idrætssamvirket i samarbejde med Frederikshavn Kommune, DUF, DGI og DIF. Efter en sløv start er det strømmet ind med tilmeldinger, så der nu er udsolgt, det vil sige 180 mennesker.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4