html_5 Tilbage til fortiden med spillelystne D-A-D
Back
Mobil-stor 1
29.01.2014 | Af: Leif Jensen

Tilbage til fortiden med spillelystne D-A-D

”For fanden i helvede, Frederikshavn, vi skal hygge os med noget gammelt lort. I kommer ikke til at høre et eneste hit fra før 1989”, lød indgangsparolen fra forsanger Jesper Binzer, da festen var skudt i gang under D-A-D koncerten i Maskinhallen en hundekold tirsdag aften i januar. Og det var altså godt, at byens ældste spillested for nogen tid siden blev renoveret, ellers var taget fløjet af.

Artikelbanner 1

Der var under hele koncerten konstant et lille sageligt smil på læben hos mange af publikummerne, specielt af det mandlige køn, der helt klart var i overtal. Imens kiggede bandets evige varemærke, kohovedet, fra sin placering på bagvæggen, ned på den tætpakkede sal, hvor i alt 400 heldige var lukket indenfor i varmen. Midt i panden på kraniet var der slået 30 streger, netop som en markering af 30 års jubilæet for landets mest langtidsholdbare rockdrenge.

Det var det de var i byen for, og Frederikshavn var valgt som startskuddet til turnéen med 30 koncerter rundt i landet, efterfulgt af lige så mange i udlandet. I den anledning havde Tv2 fulgte hele D-A-D´s ophold i Maskinhallen, lige fra lydprøverne, til under og efter koncerten, og det hele bliver til et indslag i onsdagens 19-nyheder.

”Guitaren stemmer lige så godt som i 80´erne”, konstaterede Jesper Binzer midt i det hele og det var tydeligt at det ikke kun var salen, der var særdeles begejstret over det store øjeblik, men at også dem på scenen nød det fuldt ud. De nærmest strålede deroppe og spillelysten var til at få øje på, da D-A-D hele fire gange forlod scenen efter at have sagt tak for i aften, for blot at indtage spotlyset igen og give folkeskaren endnu mere.

Det var primært det voksne publikum, der var i byen og nogen af dem må have været med lige fra starten af Disney-drengenes karriere. Det passede meget godt for det var de gamle sange, der var gravet frem og nogen af dem var justeret i nye udgaver. Bedste eksempel var ”Countin´ The Caddle”, der var første ekstranummer, og som overhovedet ikke lød som originalen i kopunk-udgave, men meget mere rocket og heldigvis for det.

Men inden da fik vi et herligt mash-up af ”Trucker” og ”Monster Philosophy”, der passede suverænt sammen i en skøn forening, og hvor man tydeligt kunne høre det med, at salen var fyldt af flest af det mandlige køn, da den klassiske nu synger pigerne og nu synger drengene lige blev luftet. Et andet højdepunkt var med hittet ”Everything Glows”, den kan vi godt li´ i Frederikshavn.

Som sagt nød de det på scenen og alle var i topform. Stig Pedersen skiftede konstant bassen, som så mange gange før og bag det hele sad trommeslager Laust Sonne i bar overkrop. Han er stadig det nyeste medlem, selvom det i år er 15 år siden han kom med i bandet, og man fristes altså til at kalde ham Danmarks svar på Lars Ulrich og hele to gange lykkedes det ham, at slå det ene bækken løs, så det lige måtte skrues ordentligt på plads igen.

Forsanger Jesper Binzer lærte folkeskaren i salen et Huh-råb og det fik man brug for flere gange til at kalde bandet tilbage på scenen, efter endnu et forsøg på at slutte gildet. Endnu et ekstranummer var ”I Won´t Cut My Hair”, der modsiger det moderne pjat med at mænd skal være skallede. Den blev fremført i hæsblæsende og svedig udgave, og den kendte vi godt i Frederikshavn.

”Der er ikke nogen, der kunne ønske sig en bedre premiere end os”, var næste konklusion og igen forlod gutterne scenen. Men der manglede én, den som folket ved er den, som D-A-D gerne slutter af med. Den med at Disneyland er lukket for i dag, og den begyndte skaren da bare selv at synge, mens der var mørkt oppe på scenen. Sådan gik der en 7-8 minutter inden rockgutterne overgav sig og kom ind, og lukkede og slukkede, som vi alle gerne ville have det.

Fedt, at D-A-D startede deres turné her i kolde Frederikshavn og fedt, at de holdt konceptet med de gamle sange (lige undtagen Bad Craziness, der ikke var tiltænkt på spillelisten fra start af) og fedt, at blive blæst godt igennem af en omgang gedigen rockmusik. Det var hele tre ting på én gang og jow, jow, det går skam og vi kan kun diske op med 6 fuldfede flotte stjerner, og fuldt hus, for D-A-D´s optræden i gamle Frederikshavn.
Setlisten:

Rintin
Riskin´ It All
Ride My Train
Overmuch
Jackie O´
Cloudy Hours
Nineteenhundredandyesterday
Call Of The Wild
Jonnie
Mash Up – Monstertruck
Lawrence Of Surburbia
Money
Empty Heads
Little Addict
Reconstrucdead
Everything Glows
I Wan´t Was She´s Got

Extra numre:

Countin´ The Caddle
Ill Will
Simpatico
Evil Twin
I Won´t Cut My Hair
Bad Craziness
It´s After Dark


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4