html_5 Melsen Fonden støtter Verdensballetten i Skagen
Back
Mobil-stor 1
26.05.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

Melsen Fonden støtter Verdensballetten i Skagen

Melsen Fonden støtter Verdensballetten i Skagen med 75.000 kroner og giver samtidig ældre borgere i byen mulighed for at opleve de store kunstnere.

Artikelbanner 1

Melsen Fonden, som er stiftet af boet efter afdøde Svend Melsen fra Sæby, har som et af sine formål at yde støtte til samfundsmæssige og velgørende formål i Nordjylland. En del af donationen til Verdensballetten er derfor øremærket til, at beboere, pårørende og plejepersonale fra de tre ældrecentre i Skagen kan få en oplevelse med Verdensballetten.

Bestyrelsesformand for Melsen Foden, advokat Anker Laden, fortæller, at man i fonden sætter pris på Verdensballettens måde at brede kulturen – især ballet og opera, ud til folk på.

- På en let og uhøjtidelig måde rækker man ud til et publikum, hvor mange nok aldrig ville få disse oplevelser, hvis ikke det netop var på grund af Verdensballetten. Den årlige sommerforestilling er blevet en vigtig kulturbegivenhed i Skagen, som glæder både de lokale borgere, men som også formår at være en synlig ambassadør for byen og hele Nordjylland. Det vil fonden gerne støtte, og hvis man samtidig kan give de ældre borgere i Skagen en god oplevelse, så er målet nået, mener Anker Laden Andersen.

Leder af Verdensballetten, operasanger Jens-Christian Wandt, er meget taknemmelig for den fine donation fra Melsen Fonden.

- Den er meget kærkommen. At tage ballet og opera ud af teatrets vante ramme og præsentere det open air foran Den Tilsandede Kirke koster penge - mange penge. Alt skal bygges op fra grunden. Så jeg er meget glad for støtten, og ikke mindst at støtten til Skagen kommer fra en lokal fond baseret her i Nordjylland. At vi samtidig også får mulighed for at give de ældre borgere i Skagen en oplevelse med ballet og opera, gør kun donationen endnu bedre. Så stor tak til Melsen Fonden for at gøre det hele muligt, siger Jens-Christian Wandt.

Verdensballetten og ældrecentrene i Skagen er nu ved at finde ud af, hvordan de bedst kan give beboere, pårørende og medarbejdere en særlig oplevelse. Det kan være en udfordring at få ældre mennesker ud til Den Tilsandede Kirke, så det planlægges nu at samle alle på Ankermedet Plejecentre, og her præsentere et uddrag af årets forestilling.

Verdensballetten blev stiftet i 2008, hvor den første forestilling fandt sted foran Den Tilsandede Kirke i Skagen. Siden har der hver sommer været Verdensballet i Skagen med internationale solodansere og danske sangere og musikere.

Cirka 1400 publikummer ser hvert år Verdensballettens forestilling i Skagen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4