html_5 Pinselørdag med fernisering i Galleri Virak
Back
Mobil-stor 1
26.05.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

Pinselørdag med fernisering i Galleri Virak

Lørdag 27. maj er der fernisering på en dobbeltudstilling i Galleri Virak i gågaden i Frederikshavn.

Artikelbanner 1

Jette Randel Grafström og Jørn Erik Nielsen viser malerier, skulpturer og relieffer.

Jette Randel Grafströms billedverden kredser om det helt basale - mødet mellem lyset og mørket - mødet mellem naturen og mennesket - mellem materien og det immaterielle. Møderne er uden moralske og religiøse undertoner.

Hverken ondskab eller godhed eksisterer i dette univers. Verden er, hvad den er. Hendes billeder har en helt særlig atmosfære og stemning over sig - på en gang hverdagsagtig og magisk.

Jette Randel Grafström viser verdens fænomener med stor følsomhed og stor energi - og alt hænger sammen i en stor flydende strøm af bevægelse. Alt sammen er det understreget af hendes farveglæde og kyndige brug af lys og skygge. Kombineret med hendes sans for komposition skaber det billeder, som er både helstøbte og inspirerende.

Jørn Erik Nielsens passion inden for kunsten er især det tredimensionelle billedsprog, og arbejdet med stentøj, raku og bronze. Det kommer til udtryk i abstrakte og finurlige værker. Han bliver inspireret af Vendsyssels rå natur, kultur og hændelser - væsners dynamik, den feminine energi og ynde eller maskuline kraft.

Jørn Erik Nielsen bruger menneskekroppen til at udtrykke det indre liv, der bestemmer, hvordan vi agerer fysisk. Om vi hviler i os selv, om vi er frustrerede, angste, usikre, forelskede, nysgerrige, ekstatiske. Det favner det almenmenneskelige. Og vi genkender os selv på godt og ondt.

Skulpturerne, hvor mennesket er i fokus, får ofte et mytologisk, filosofisk eller psykologisk udtryk spædet med nordjysk humor og hans bronzefugle monteret på granit er kendte for deres kantede former og rustikke form.

Ferniseringen finder sted fra kl. 11.00-13.00.

Galleri Virak holder også åbent pinsesøndag 28. maj kl. 11.00-15.00.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4