html_5 Får skolemælkspenge til leg og læring i Strandb
Back
Mobil-stor 1
25.05.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

Får skolemælkspenge til leg og læring i Strandby

Med en donation på 4.800 kroner fra Mejeriernes Skolemælkslegat kan Strandby Skole købe en motorikbane samt motoriksæt og boldsæt og give frikvartererne et løft.

Artikelbanner 1

Nu bliver det sjovere at have frikvarter i de små klasser på Strandby Skole. Skolen har nemlig fået 4.800 kroner fra Mejeriernes Skolemælkslegat til at købe en motorikbane med 60 dele, et motoriksæt med 83 dele og et boldsæt med 12 bløde bolde.

- Vi søger om midler til at lave forskellige aktiviteter, der udfordrer elevernes motorik. Materialerne er valgt, så de kan bruges inde og ude, men også ud fra, at de kan bruges af mange elever på en gang. Vores legepatrulje med elever fra 6. klasse skal stå for aktiviteterne, skriver lærer Annette Larsen i sin legatansøgning.

Strandby Skole er en af de 35 skoler, som netop har modtaget midler fra Skolemælkslegatet. Det uddeles to gange årligt fra en samlet pulje på 200.000 kroner og støtter initiativer, der fremmer elevernes sundhed og fællesskab.

Rekordmange ansøgninger
Hos Mejeriernes Skolemælksordning mærker man stor interesse for legatet. Således var der i denne runde rekordmange ansøgninger – 862 – i den bunke, som et dommerpanel vurderede. Den store lyst til at ville gøre en forskel for eleverne glæder Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning:

- De 35 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at søge igen, når vi uddeler legatmidler til efteråret.

Skolemælkslegatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i Mejeriernes Skolemælksordning. Ved denne uddeling blev der doneret beløb fra 2.000 kroner til maksimumbeløbet på 5.000 kroner.

Næste uddeling af Skolemælkslegatet sker i november 2023. Læs mere om Mejeriernes Skolemælkslegat HER.

Fakta om Skolemælkslegatet

  • Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt – i foråret og efteråret – fra en pulje på i alt 200.000 kr.
  • Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i Mejeriernes Skolemælksordning.

Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4