html_5 Kunstmuseum har fået tilknyttet 26 frivillige
Back
Mobil-stor 1
25.05.2023 | Af: Michael Frederiksen

Kunstmuseum har fået tilknyttet 26 frivillige

Frederikshavn Kunstmuseums forsøg på at hverve flere frivillige er lykkedes. Kunstmuseet går ud af maj med hele 26 frivillige tilknyttet.

Artikelbanner 1

- Det lover godt for fremtiden, siger daglig leder Thomas Rafn.

Frederikshavn Kunstmuseum har eksisteret siden 1978 og har siden da udstillet næsten 2000 forskellige kunstnere.

Hidtil har kunstmuseet været drevet af et lønnet personale og en mindre håndfuld frivillige. I erkendelse af, at fremtiden ser noget anderledes ud, har Kunstmuseet naturligt nok iværksat en række tiltag, der skal sikre, at Frederikshavn også fremover har glæden af et kunstmuseum, der viser aktuel og udfordrende samtidskunst, beliggende lige midt i byen til glæde for både borgere og besøgende.

- Udover at rende sponsorer og fonde på dørene satser vi også på at styrke frivilligkræfterne: Uden hjælp fra frivillige ville kunstmuseet ikke kunne løfte de mange opgaver, som driften af et kunstmuseum medfører - slet ikke efter Kultur- og Fritidsudvalgets voldsomme beskæring af tilskuddet for mindre end et år siden, udtaler Thomas Rafn.

Derfor inviterede Frederikshavn Kunstmuseum i lørdags til et bliv-frivillig-møde. Trods sommervarmen dukkede der en hel flok op – ja, faktisk skulle der hentes ekstra stole frem til de mange fremmødte.

Kunstmuseet bød på et glas køligt rosévin, og formand Pernille Lisborg og Thomas Rafn fortalte kort om de mange opgaver, man som frivillig kunne kaste sig over; pasning af Museumsbutikken, hjælp til opsætning og nedtagning af de mange udstillinger, hjælp til afholdelse af ferniseringer og arrangementer og meget, meget andet.

- Der var en god stemning, masser af entusiasme og også konkrete forslag fra de fremmødte om fremtidige tiltag og måder, man kunne gribe det hele an på, fortæller Thomas Rafn.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4