html_5 Cool Car Race kører igennem gågaden
Back
Mobil-stor 1
24.05.2023 | Af: Michael Frederiksen

Cool Car Race kører igennem gågaden

Når der fredag 2. juni er Open By Night i Frederikshavn, kan butikkerne glæde sig over at få besøg af 50 lækre sportsvogne. De deltager i årets Cool Car Race, og tilladelsen til at køre igennem gågaden er netop faldet på plads.

Artikelbanner 1

Cool Car Race 2023 begynder fredag morgen hos Coolshop i Nørresundby, og kl. 12.00 ankommer deltagerne til Ørnedalsbanen i Sæby, hvor de skal være i et par timer.

Det er første gang, at Cool Car Race kommer til Vendsyssel, og med 50 deltagende biler sætter arrangementet rekord i år.

Det forbliver en hemmelighed, hvad de skal lave på motorsportsbanen, men man kommer helt sikkert ikke til at overvære en Ferrari California, Porsche 911 GT3, Lamborghini Huracan Spyder LP 610-4 Nero Nemesis, Bentley GT Continental, Corvette Z06 Cabriolet, Mercedes AMG SL 63 4matic eller Aston Martin Vantage F1 på offroadbanen.

Alle er velkomne på Ørnedalsbanen, hvor også flere medlemmer af Frederikshavn-Sæby Autosport udstiller deres biler ved siden af Cool Car Race-bilerne.

Kl. 14.30 går turen mod Frederikshavn. Der køres ad Understedvej, så bilerne kommer forbi Ishuset ved Møllehuset, inden de via Møllehus Allé og Søndergade ankommer til gågaden. Herfra går turen til Palmestranden, hvor de tager den nordlige vej ind og parkerer på den nye parkeringsplads lige nord for Palmestrandens Ishus.

Her skal der spises is og spilles beach håndbold i en times tid. Resten af fredagens program er en overraskelse.

Lørdag morgen skal de flotte biler en tur forbi Sæby Torv, inden de kl 9.30 ankommer til Musikkens Hus i Aalborg. Herfra sættes kurs mod Selected Car Leasing i Silkeborg, og resten af lørdagens program forbliver en hemmelighed.

Undervejs samler deltagerne millioner af kroner ind gennem konkurrencer, auktioner og happenings. Sidste år blev der indsamlet 2,65 millioner kroner til CoolUnite, som Jacob Risgaard har stiftet. Det var ny rekord, og målet er at slå rekorden igen i år.

De indsamlede penge går ubeskåret til børn i Danmark, der har brug for en ekstra hjælpende hånd i livet.

Jacob Risgaard kører selv i bil nr. 4 i år med Bjarke Kristensen. Det er endnu ikke offentliggjort, hvilken bil de skal køre i, når Cool Car Race besøger Jacob Risgaards hjembyer.

Brødrene Mads og Søren Andersen fra Sæby deltager i bil nr. 37 - Lamborghini Gallardo 50th anniversary edition.

Frederikshavn har for femte år i træk Troels Sørensen, Alex Byrdal, Michael Honoré og Dennis Petersen med som løbets frivillige Crew Car - Mercedes S63 AMG L.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4