html_5 Kaninunger fundet efterladt i en papkasse
Back
Mobil-stor 1
23.05.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

Kaninunger fundet efterladt i en papkasse

En familie fra Læsø gjorde sig for nylig et noget usædvanligt fund, da de fik øje på en papkasse, der lå på en græsplæne ved Sæby Trafikcenter.

Artikelbanner 1

- HJÆLP OS! TIL ET HJEM.

Sådan stod der med blokbogstaver på A4-papiret, som var påklistret på siden af den brune papkasse. I kassen var der fire kaninunger og to voksne kaniner, skriver TV2 Nord.

- Det er sørgeligt, at de bare bliver overladt til sig selv, og at kæledyrsejerne ikke tager ansvar for dem, siger Nicoline Kolind, der er souschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Familien, der fandt kaninerne, afleverede dem på Dyrenes Beskyttelses internat i Hjallerup, hvor kassen blev åbnet.

Her stod det klart, at kaninerne end ikke havde fået vand med i kassen.

- De sad og hyperventilerede og var virkelig bange ved ankomsten. Det er virkelig foruroligende, at de er overladt til en uvis skæbne i sommervarmen, siger Nicoline Kolind til TV2 Nord.

For nu har kaninerne fået et midlertidigt hjem i Hjallerup. Hos Dyrenes Beskyttelses opfordrer de folk til at tænke sig en ekstra gang om, før de anskaffer sig et dyr.

- Folk er måske ikke klar over, hvad det kræver. Min anbefaling er, at man får neutraliseret kaninerne, så man undgår uønskede unger og en masse former for sygdomme, og så tag ansvar for dem, siger Nicoline Kolind.

Hvis man selv finder dyr, der er overladt til sin egen skæbne, så er det Dyrenes Vagtcentral, man skal ringe til på 1812.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4