html_5 Høge-fejl blev afgørende i 3-2 nederlag i Hernin
Back
Mobil-stor 1
19.03.2023 | Af: Andreas O. Hansen / Foto: Helle Krag Hornshøj

Høge-fejl blev afgørende i 3-2 nederlag i Herning

Herning Bluefox tog føringen tilbage i kvartfinaleserien søndag eftermiddag, da de vandt 3-2 over Frederikshavn White Hawks. Høgene udlignede ellers til 2-2 i kampe på en fornem indsats i fredags, men i dag var Herning mest effektive og disciplineret på egen is. To høge-udvisninger i de første fem minutter, og et puck-tab fra Daniel Madsen i tredje periode, blev særdeles afgørende for kampen.

Artikelbanner 1

Pelle Hånberg holdt fast i sine kæder fra fredagens opgør, men efter tre minutter var det tæt på at, der skulle laves rokeringer i back-formationen. Jesper Dahlroth tacklede bag eget mål og der blev dømt en stor straf på isen. Dommerne kiggede dog situationen igennem på video, og ændrede straffen til en to minutters, og dermed ingen badbillet til svenskeren.

Udvisningen blev alligevel dyr for høgene, da Miska Humaloja kunne bringe Herning foran 1-0 i powerplay. Pelle Hånberg tog en offside-challenge på målet, og dommerne måtte kigge video for anden gang på fem minutter.

Målet blev godkendt og det betød samtidig at høgene måtte spille undertal igen, da deres challenge blev afvist - og det blev igen en kostbar beslutning. 33 sekunders overtal skulle Herning bruge, til at bringe sig foran 2-0. Tæt foran mål fik Brett Perlini styret Mathias Froms afslutning i mål - bare fem et halvt minut spillet.

Efter 11 minutter fik White Hawks chancen i powerplay, og selvom man stillede godt op, blev overtallet ikke udnyttet til fulde.

I stedet blev det til et tredje powerplay til midtjyderne, da Daniel Madsen tog en dum slashing-udvisning, og her brændte det for alvor på igen foran høge-målet. 

Tadeas Galansky tog heldigvis godt fra sig, og der blev ikke scoret mere i de døende minutter af første periode, som endte 2-0 til Herning. De førte også skudstatstikken 12-4.

White Hawks indledte anden periode med et powerplay, og det skulle også have været et 5-imod-3 overtal men dommerne overså, utroligt nok, en klokkeklar høj stav på Aleksi Halme.

Høgene fik igen stillet godt op i overtal, men det lykkedes ikke at få pucken ind bag Macmillan Carruth. Kun en enkelt afslutning nåede ind på Hernings amerikanske keeper.

Høgene tog deres fjerde udvisning med knap syv minutter igen af perioden. En højstok fra Jonas Jakobsen, som dommerne denne gang fik øje på.

I undertallet sikrede stoplen, og senere en kæmpe afbrænder Phil Marinaccio på et åben mål, at Herning ikke kom foran 3-0.

Høgene måtte dog klare endnu et overtal til Herning, med to minutter igen. Her sløsede hjemmeholdet dog noget, og det gav en chance til Daniel Trkulja, da Mathias Bau, smed pucken væk i egen zone.

Forsat 2-0 efter 40 minutter, på en skudstatstik der hed 20-10 til midtjyderne.

Et dumt pucktab fra Daniel Madsen, i egen zone, gav Herning en 3-0 føring to minutter inde i tredje periode. Mads Christensen endte med at stå helt fri og klappe pucken ind bag Tadeas Galansky.

Det lignede en reel afgørelse på kampen, men på en god pasning, fra Christopher Frederiksen, sendte Daniel Trkulja en 1-3 reducering i nettet knap et minut senere.

Høgene kæmpede ufortrødent videre og med 12 minutter igen, var unge Mads Klyvø tæt på at score, da han brugte sin fart op af banen og skar ind foran mål.

Med 10 et halvt minut igen blev spændingen for alvor genskabt, da Aleksi Halme, fra spidsvinkel, fik reduceret til 2-3. Daniel Trkulja stod for assisten, imens Hernings keeper Macmillan Carruth ikke så godt ud, som et par gange før i serien. Et vink til høgene om, at de skal få sendt alt på mål, når chancen byder sig.

White Hawks kæmpede for at få udlignet til sidst, og med tre et halvt minut igen tog Pelle Hånberg time-out, og Tadeas Galansky ud med under to minutter igen.

Aleksi Halme havde muligheden på en friløber, men denne gang fik Macmillan Carruth lukket af og holdt på pucken. Det var chancen, for herfra holdt Herning stand og sikrede sig ikke bare en 3-2 sejr, men også en tilsvarende 3-2 føring i serien. 

Derfor er det tirsdag aften knald eller fald for White Hawks, når de hjemme i Nordjyske Bank Arena spiller sjette opgør i serien. Vinder Herning den, går høgene på sommerferie, imens en WH-sejr vil betyde et syvende og afgørende opgør på fredag i Herning.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4