html_5 Næsten 200 gæster til jazz-aften på Knivholt
Back
Mobil-stor 1
18.03.2023 | Af: Michael Frederiksen

Næsten 200 gæster til jazz-aften på Knivholt

Doc Houlind Internationale New Orleans Jazzband lagde fredag aften vejen forbi Østre Lade på Knivholt. Det blev en succes. Orkestret forstod at komme ud over scenekanten, og det var medvirkende til, at de små 200 personer, som var mødt op, fik en super aften.

Artikelbanner 1

- Som arrangør på Knivholt er det den oplevelse, man ønsker, at give et medlevende publikum. En koncert af stærkt swingende jazz, simpelthen "balsam for sjælen". Det var særdeles mærkbart for de koncentrerede øregange, at samtlige bandemedlemmer i den grad rummede en utalt lidenskab for den ægte og autentiske New Orleans-stil, siger koncertarrangør Mogens Nyeng Hansen fra Knivholts Venner.

Samtlige medlemmer var oppe på stikkerne, naturligvis også Søren Doc Houlind, bandets navngiver og kapelmester. Navnet "Doc" hænger sammen, at Søren Houlind er cand.psych. og derfor har Doc som kælenavn. Søren klarede trommerne med bravour, som han også gjorde i de mange år, han spillede i Papa Bue.

Sørens kone, Lis Krøyer, er en dygtig pianist. Hun udgjorde en væsentlig del af den kompakte rytmegruppe.

- Erling Linhardts banjospil var som sædvanligt en nydelse. Jeg har tidligere hørt Erling i et andet orkester New Orleans Delight. Han betjente strengeinstrumentet med stor færdighed og dygtighed, fortæller Mogens Nyeng Hansen.

Ebbe Hansen en rutineret bassist, som har spillet med Doc Houlind i mange år. Kristian Barfoed på trombone - en glimrende klassisk trombonist. En solid og robust grundpille i blæsergruppen. Jack Andersson er en rutineret svensker, som forstår at håndterer trompeten. Så kommer Jesper Capion Larsen på klarinet. Han forstår, hvordan en klarinet skal lyde.

- Det er som at høre englene synge og er en gave til krop og sjæl, når Jesper serverer et nummer på klarinetten, mener Mogens Nyeng Hansen.


Fredag 21. april kommer Jensens Jazz Serenaders til Frederikshavn og spiller på Knivholt.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4