html_5 Høgene i hopla mod pinlige Herning
Back
Mobil-stor 1
17.03.2023 | Af: Christian Nordentoft

Høgene i hopla mod pinlige Herning

Frederikshavn White Hawks udlignede til 2-2 i kvartfinaleserien mod Herning Blue Fox efter et brag en kamp i Nordjyske Bank Arena. 4-1 sejrede høgene fortjent over storfavoritterne, som sluttede i opløsning med en fyldt udvisningsboks og to badebilletter.

Artikelbanner 1

Der var lagt i kakkelovnen til sæsonens vigtigste kamp, da Frederikshavn White Hawks fredag aften tog imod Herning Blue Fox i kvartfinalens fjerde kamp.

Vind eller forsvind kunne man sagtens argumentere for, da et WH-nederlag ville bringe midtjyderne på 3-1 i kampe og dermed uhyre tæt på semifinalen.

Frederikshavn stillede naturligvis op uden langtidsskadede Aleksandr Bumagin og Jesper Jensen, og 19-årige Nikolaj B. Kristensen var desværre også var at finde på skadeslisten, da han pådrog sig en hjernerystelse tirsdag i Herning. Høgenes 15-årige stortalent Mads Klyvø var placeret i tredjekæden, hvilket sendte Jonas Wilquin ned i fjerdekæden. Alle back-konstellationer var ændret. Backen Denys Rubanik var helt ude af truppen.

At det var sæsonens vigtigste kamp for høgene, bar åbningen tydeligt præg af. Hernings første store chance kom allerede efter 12 sekunder, da Mathias From kunne have gjort det onde ved sin barndomsklub, men Tadeas Galansky diskede op med en fantastisk redning.

Det var sæsonens mest hæsblæsende start, hvor spillet tempofyldt bølgede frem og tilbage med chancer i begge ender.

Efter fem minutter lavede midtjyderne et udskiftningskoks, der sendte Santeri Suistio og Jonas Jakobsen afsted. Suistio klappede et slagskud mod mål, hvilket Macmillan Carruth ikke kunne holde. Pucken hoppede og dansede på målstregen, hvor Jonas Jakobsen kom først på returen og fik taget til at lette i Nordjyske Bank Arene. 1-0 til Frederikshavn White Hawks. Præcis den start, som holdet drømte om.

Santeri Suistio var manden i fokus, da han efter ni minutter fik en udvisning for hooking. Høgene, som uden tvivl har været seriens bedste i specialteams, klarede frisag endnu en gang.

Efter 12 minutter var et skævt udspring fra banden lige ved at koste dyrt for høgene, men Tadeas Galansky var vågen. Frederikshavns mest populære tjekke slog til igen.

Midtjyderne kunne ikke få spillet til at flyde, hvilket resulterede i et hårdt fysisk spil, hvilket ellers ikke har været kendetegnet for dem i denne sæson. De var frustrerede, og keeper Macmillan Carruth var usikker ved flere lejligheder.

Høgene fortsatte med at klø på og var tæt på at gøre det til 2-0. White Hawks var første periodes bedste hold og gik til pause med en føring på 1-0. Mærkbar frustration hos gæsterne, hvor Mathias From brokkede sig til dommerne efter slutfløjtet. Var det en skalle, han appellerede for?

Midtjydernes træner, finnen Pekka Tirkkonen, havde utvivlsomt talt med store bogstaver i pausen. Det var et midtjysk mandskab med ild i øjnene, der trådte på isen.

Høgene var presset. Med en yderst rutineret spilsekvens viste 15-årige Mads Klyvø sin modenhed i spillet, da han holdt selvsikkert i pucken i egen zone og viftede to modstandere væk. Imponerede.

Høgene kom i powerplay fire minutter inde i anden periode, hvilket man også har været seriens bedste til. Med et godt flow og gode pasninger kunne Christopher Frederiksen lægge et hårdt skud på mål, som Carruth fumlede med at holde. Thomas Søndergaard viste ukuelig vilje, da han kastede sig over returen og bragte høgene på 2-0. Det var muligvis sæsonens største jubelbrøl, vi her var vidner til i Nordjyske Bank Arena.

Midtjyderne tilspillede sig et par chancer, men Galansky viste storspil.

10 minutter inde i anden periode måtte hjemmeholdets Mads Falborg Iversen tage plads i udvisningsboksen, da han med en tåbelig hævnakt i form af en slashing på Mathias Bau sendte Blue Fox i powerplay.

Udvisninger som denne er der bare ikke plads til i et slutspil - heldigvis kæmpede høgene atter en gang heroisk.

Med små fire sekunder tilbage af powerplayet var der klumpspil foran høgenes mål, hvor Tadeas Galansky blev småskadet og måtte sunde sig. Heldigvis kom White Hawks' vigtigste spiller på benene igen og Nordjyske Bank Arena åndede lettet op og jublede.

Høgene stod godt i midtzonen, spillede simpelt og arbejdede for hinanden. Slutspilsishockey som vi kender det. Det var en fryd at se WH's spil.

Midtjyderne var rådvilde og skulle frem på banen, hvilket åbnende op for White Hawks til at køre kontra. Men hjemmeholdet begyndte også at se trætte ud og kunne med glæde gå til pause foran 2-0. Spændende, om de havde kræfter til de sidste 20 minutter.

Det var systematisk i denne kamp, at Herning skulle have en gigantisk chance i starten af en periode. Det gjorde sig også gældende i tredje periode, hvor Morten Poulsen stod helt fri i slottet og kunne have reduceret på en god aflevering fra Mathias Bau. Heldigvis fik den mangeårige landsholdspiller ikke træf på pucken og chancen rendte ud i sandet. 


Efter tre minutter sled 15-årige Mads Klyvø sig forbi en Herning-back ved et eminent skøjteløb, der måtte tage ulovlige midler i brug og hægte den unge frederikshavner. 


Dommerne tilkendte høgene et straffeslag, der blev taget af Christopher Frederiksen, der med et frækt træk over i baghånden forsøgt at sætte den højt på Carruth. Men den midtjyske målmand var klar og klarede frisag. 


Kort efter kom White Hawks i powerplay, da midtjyderne blev tilkendt en noget mærkværdig udvisning i forbindelse med straffeslaget.


Høgenes powerplay var bare uhørt effektivt denne fredag aften, hvor Aleksi Halme ikke skulle bruge mange sekunder på at bringe White Hawks på 3-0. Halme på måltavlen i serien. Dejligt og vigtigt.


Det var høgenes sjette powerplaymål, der blev skabt af en snedig pasning fra Daniel Olsson-Trkulja bag mål. 


De 2102 fremmødte tilskuere fik underholdning for hver en krone, hvor de kunne se et decimeret Herning-hold begynde på unoder ved samtlige spilstop. 


Efter 10 minutter var det lige ved at blive 4-0 til høgene, da Mads Klyvø var ved at styre pucken i målet efter godt forarbejde af Jacob Møller. Det forblev ved chancen. 


Med otte minutter tilbage måtte selvsamme Jacob Møller tage plads i udvisningsboksen for en skidt roughing i offensiv zone.  


Midtjydernes helt store stjerne Mathias Bau skulle kun bruge sølle 10 sekunder af dette powerplay, før han med et knaldhårdt håndledsskud reducerede til 3-1.  


Blue Fox øjnede comebacket og høgene virkede kortvarigt rystet. 


Udeholdet fortsatte med det hårde fysiske spil, hvilket kom til udtryk med fem minutter tilbage af kampen, da gæsternes Mads Christensen gik alt for hårdt i ryggen på Thomas Søndergaard. 


Dommerne voterede og den aldrende landsholdspiller fik helt fortjent en badebillet. 


Det betød, at høgenes stort set var i powerplay resten af kampen. Men efter 50 sekunder tog Hernings Miska Humaloja en udvisning for hooking og sendte White Hawks i powerplay 5 mod 3. 


Midtjyderne var frustreret som sjældent set. De tog endnu en udsving for høj stav ved Gordon Ballhorn og kort efter en udvisning mere ved Kevin Tansey. Kort efter en udvisning mere og derefter endnu badebillet til midtjyderne. 


Groteske scener vi var vidner til. Pinlig indsats af Blue Fox. 


Frederikshavn slog atter en gang til i powerplay, seriens syvende powerplaymål for høgene og aftenens andet mål for Aleksi Halme. 


At kampen endte i et udvisningshelvede til sidst ændrer ikke på at White Hawks tog sæsonens vigtigste og flotteste sejr på 4-1! Cadeau. 2-2 i serien. Det havde selv ikke den største WH-fan drømt om. Forlæng så den kontrakt med Pelle Hånberg!


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4