html_5 Sol og Strand deltager i aktivt i Affaldsindsamlin
Back
Mobil-stor 1
18.03.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

Sol og Strand deltager i aktivt i Affaldsindsamling

Turister kræver ren nordjysk natur. Sol og Strand er derfor med, når 200.000 mennesker i næste uge ventes at deltage i den årlige Affaldsindsamling.

Artikelbanner 1

- Ren natur og rene strande er forudsætningen for en succesrig kystturisme, siger Sol og Strand-direktør Per Dam.

Sommerhusturismen har de seneste år haft den en rekord-sæson efter den anden. 2019 var den bedste sæson nogensinde, men siden blev 2021 endnu bedre. Og 2022 blev endnu bedre end 2021. Man er simpelthen ved at få hul på den helårs-turisme, som det danske turisterhverv har stræbt efter i årtier.

Og det er en succes, der har stor betydning for masser af lokalsamfund langs Danmarks kyster, hvor store dele af byens butik- og erhvervsliv var lukket ned, når det ikke lige var sommer og højsæson for turismen. Det skaber liv og aktivitet – og bringer Danmark i bedre balance.

Men den store succes fortsætter slet ikke af sig selv. Den forudsætter simpelthen at vi passer på den natur, feriehus-turisterne i høj er tiltrukket er. Derfor er Sol og Strand Feriehusudlejning i uge 12 (fra 20 til 26. marts) med i den årlige Affaldsindsamling, som virksomheder sammen med Danmarks Naturfredningsforening gennemfører.

Det fortæller Per Dam:

- Det giver så meget mening, at Sol og Strand er med i Affaldsindsamlingen. Lige som vi også er sponsorer for den danske Race for Oceans Foundation, der oplyser om naturen og livet i havet og langs vores kyster og engagerer mange mennesker om det. Ren natur og rene strande og kyster er forudsætningen for, at Danmark feriehusturismen også i de kommende år kan bygge videre på den succes, som vi har haft gennem de seneste år, siger Per Dam.

Brian Kristensen, bureauchef for Sol og Strand i Lønstrup og Skagen:

- Det giver så meget mening, at vi i Sol og Strand over hele landet er med i Affaldsindsamlingen. Og vi glæder os over, at der i år er rekordopbakning til indsamlingen.

Sol og Strand-direktør Per Dam gør opmærksom på, at alle over hel landet kan oprette sin egen indsamling:

- I hverdagene fra 20 til 24. marts er mere end 188.000 børn og unge fra skoler og daginstitutioner tilmeldt indsamlingen. Og man kan også – i hele landet og over hele ugen – lave sin egen indsamling på hjemmesiden www.affaldsinsdsamlingen.dk. Så jeg håber, at vi i den kommende uge igen står sammen om at gøre Danmark, siger Sol og Strands direktør, Per Dam.

www.affaldsindsamlingen.dk kan man finde en oversigt over indsamlingerne. Her kan man også oprette sit helt eget arrangement.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4