html_5 Samlet indgang til film- og serieproducenter
Back
Mobil-stor 1
17.03.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

Samlet indgang til film- og serieproducenter

Frederikshavn Kommune skaber en samlet indgang til film- og serieproducenter i et nyt filmkontor. Det vedtog Kultur- og Fritidsudvalget i går.

Artikelbanner 1

Nu bliver det lettere for film- og tv-serieproducenter at få hjælp til filmoptagelser i Frederikshavn Kommune. Al information, de skal bruge i produktion af film og tv-serier, bliver nemlig samlet på ét sted.

Frederikshavn Kommune har gennem flere år været en velbesøgt destination for film- og tv-produktioner. Derfor bliver Frederikshavn Filmkontor nu oprettet, som er en samlet indgang til al den hjælp, kommunen kan tilbyde filmselskaberne.

Kultur- og Fritidsudvalget blev til udvalgsmødet torsdag aften præsenteret for den nye hjemmeside, som huser filmkontoret.

- Når en film eller tv-serie skal laves, er det en stor produktion, som skal i gang. Det kræver samarbejde mellem lokale myndigheder, produktionsselskabet og dem, der bor i området. Det er det samarbejde, som Filmkontoret er med til at skabe gode rammer for, siger formand Peter Laigaard (C), Kultur- og Fritidsudvalget.

Filmkontoret er en del af en større indsats
Frederikshavn Kommune arbejder løbende med at tiltrække film- og tv-produktion. Derfor er kommunen medlem af Den Vestdanske Filmpulje, og den nordjyske filmskole i Frederikshavn, Filmmaskinen, understøtter også indsatsen.

Tanken med Filmkontoret er at yde en høj service for at tiltrække filmselskabernes produktioner. Det kan for eksempel være at hjælpe med at finde locations, finde lokal arbejdskraft og elever fra Filmmaskinen til produktionen, afspærre områder, hvor der optages film, engagere det lokale erhvervsliv og vejlede filmselskaberne i støttemuligheder for finansiering af produktionen.

- Vores erfaringer fra produktioner som tv-serierne "Norskov" og "OXEN" viser, at filmselskaberne har brug for en tydelig og direkte indgang til kommunen, og det er det, Filmkontoret bliver, siger Peter Laigaard.

Filmkontoren etableres af Center for Kultur og Borgerservice, og opgaverne løses inden for det eksisterende budget.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4