html_5 Nyt opråb fra personalet i Bangsbo Levebo
Back
Mobil-stor 1
16.03.2023 | Af: DEBAT-INDLÆG

Nyt opråb fra personalet i Bangsbo Levebo

Susanne Bering har på vegne af personalet i Bangsbo Levebo hus 19, 23 og 25 skrevet dette indlæg: Efter vores "Opråb" skulle der afholdes stormøde med ældrechef Jytte Thøgersen. Det fandt sted for en uge siden. Vi i Bangsbo Levebo havde udarbejdet en række spørgsmål, som vi håbede at få svar på.

Artikelbanner 1

Jytte Thøgersen starter ud med at sige, at de her besparelser ikke er besparelser, men overholdelse af budgettet for 2023. Der var sket en misforståelse, sagde Jytte, og den misforståelse er skyld i, at fem af vores kollegaer er blevet afskediget.

Vi kan ikke forstå, det skal gå ud over os, da vi ved, der afholdes økonomimøder, hvor alle budgetter skal godkendes. Hvordan kan denne misforståelse blive overset? Hvorfor bliver det ikke undersøgt, hvor denne misforståelse er sket henne? En fejl på 2,7 millioner kan vel næppe overses?

Det vækker stor bekymring hos aftenvagterne, da vi på ekstraordinært MED-møde 8. november 2022, hvor der blev oplyst, at vi skulle spare 1,6 mio., og derfor blev der besluttet, at ved sygdom og "klat"-ferie skal der spares på afløsere. Dette var i stedet for at skulle afskedige personale. Så personalet kan i grove træk gå alene i op til tre dage. Nu er der afskediget fem medarbejdere, og vi skal stadig undvære afløsere.

Aftenvagterne i Levebo Bangsbo laver hjemmelavet ernæringsrig mad. Da aftenvagterne spurgte ind til, hvordan det skulle kunne lade sig gøre med kun en personale i huset, lød svaret, så kan de altid få pølser, pomfritter, pizza, hotdog eller bestille mad ude fra de aftener.

Vores nattevagter er også meget bekymret, da de nu skal til at gå alene om natten. Vi har to somatiske huse, og et demenshus. De to somatiske huse har også demente beboer og meget plejekrævende beboere.

Vores demenshus kræver en fast vagt om natten, da de fleste er vågne om natten og vil gå fra stedet og kan være meget udadreagerende. Hvordan skal en personale kunne klare det, hvis der samtidig er nødkald fra de to andre huse, hvilket der ofte er?

Der stilles spørgsmålstegn ved, at nattevagterne skal til at gå alene, men Jytte Thøgersen udtaler, at demente kan også gå fra stedet, hvis der var to, tre eller fire medarbejdere på arbejde.

Vi er stadig meget bekymret for betydningen af patientsikkerheden, og de konsekvenser af fejl, der kan ske, når man har travl, og er for lidt personale. Alt dette går også ud over vores ellers gode arbejdsmiljø.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4