html_5 NBC'er første kvinde, som vinder DM i e-cykling
Back
Mobil-stor 1
16.03.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

NBC'er første kvinde, som vinder DM i e-cykling

Anna Damgaard Eriksen fra NBC Frederikshavn blev i weekenden den første kvindelige danmarksmester i e-cykling.

Artikelbanner 1

Danmarks Cykle Union, Stjær e-Cycling og eCykle Klub Danmark afviklede lørdag 11. marts DM i e-cykling 2023 i Aarhus. Forud for finalen var der tre kvalifikationsløb, hvor ryttere landet over kunne deltage hjemmefra med eget setup via RGT-platformen, hvor der selvsagt var krav til det tekniske med fokus på fair konkurrence.

Der er tidligere afholdt DM i e-cykling, men det var allerførste gang i et mere gennemført og professionelt setup samt med en særskilt række for piger.

Finalen blev kørt på Smart Bikes af typen "Tacx Neo Bike Plus", således at rytterne havde præcis samme tekniske setup.

Det var her, at Anna Damgaard Eriksen fra NBC Frederikshavn kørte sig frem til en flot førsteplads, og hun er dermed den allerførste kvindelige danmarksmester i e-cykling.

Anna Damgaard Eriksen, som er lærer på Privatskolen i Frederikshavn, har tidligere gjort sig bemærket med flotte resultater i triathlon. Hun har blandt andet gennemført verdens vel nok mest berømte Ironman på Hawaii.

e-cykling er de seneste år blevet populært, både blandt motionister og professionelle cyklister, eftersom det tekniske setup og mulighederne har været i rivende udvikling med flere platforme, blandt andet RGT, Zwift, Bkool og trainer samt bedre e-bikes og hometrainere.

Flere af NBC's medlemmer vedligeholder formen på flere forskellige fronter hen over vintermånederne fra oktober til februar. Nogle skifter landevejscyklen ud med enten MTB, Gravel eller en "vinterged" landevejscykel, mens carbon-raceren holder vinterfri fra salt og slud.

Andre motionscyklister går til spinning eller træner indendørs via smartbikes/ hometrainers, hvor der vinteren igennem er forskellige cykelløb, træningsprogrammer med videre.

NBC Frederikshavn har de seneste år også arbejdet målrettet med at få flere unge og specielt piger til at prøve landevejscyklingen. Klubben råder over racercykler, som gratis kan lånes og prøves, når ungdomstræningen igen begynder.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4