html_5 Høgene kæmpede bravt, men tabte til Odense
Back
Mobil-stor 1
31.01.2023 | Af: Andreas O. Hansen / Foto: Helle Krag Hornshøj

Høgene kæmpede bravt, men tabte til Odense

Tirsdag aften var Frederikshavn White Hawks tæt på at tage point fra ligaens nummer tre, da de hjemme tog imod Odense Bulldogs. Høgene tabte dog med ære 3-4 efter en underholdende kamp, hvor to dumme forsvarsfejl desværre blev kostbare.

Artikelbanner 1

Inden dagens opgør havde fynboerne med 4-0 i kampe gjort rent bord i denne sæsons indbyrdes kampe. Der var derfor lagt op til en vanskelig opgave for høgene, som stadig må undvære Jesper Jensen og Jonas Jakobsen. I målet stod Kevin Frydkjær, og dermed var der en sjælden pause til det normale førstevalg, Tadeas Galansky.

Høgene spillede en fornuftig første periode, men to målgivende afleveringer til Odense fra høge-defensiven i egen zone blev dyre.

Først kunne frederikshavneren Radim Piroutek bringe Odense foran 1-0 efter seks minutter på en ren foræring af Mads Iversen. Høge-backen servede pucken direkte på bladet til Piroutek foran WH-målet.

Med fem minutter igen blev endnu et koks i egen zone straffet, da Gunars Skvorcovs kunne lægge pucken i et helt tomt mål. Igen spillet op af en frederikshavner og med Kevin Frydkjær, der ikke var kommet på plads, efter at have stoppet pucken bag mål.

Aleksi Halme, flot assisteret af Daniel Olsson Trkulja med kig-væk pasning, var heldigvis hurtig med en reducering til 1-2 bare 35 sekunder senere. Tæt for mål kunne Halme lægge pucken under Stefanos Lekkas i gæsternes mål.

WH fik chancen i overtal, men periodens resultat forblev 1-2 på en skudstatistik, Odense førte 9-7.

White Hawks startede også anden periode fornuftigt og var ikke helt chanceløs. Men som minutterne gik, blev Odense dominerende, og efter otte minutter tog Otto Nieminen turen rundt om WH-målet, også kaldet køkken-vejen, og lagde pucken ind til 3-1via Frydkjærs benskinner.

Odense fik sit første powerplay efter 11 minutter efter en dobbeltfejl fra Nikolaj Kristensen ved face-off-pletten. I overtallet fik gæsterne også straffe, og det udnyttede Kristian Jensen til at score til 4-1.

White Hawks andenkæde ligner dog en trio, der har fundet sammenspillet, så efter et par runder i gæsternes zone blev Aleksi Halme igen fundet foran mål, hvor finnen reducerede til 2-4.

I forbindelse med scoringen lod Kevin Frydkjær sig udskifte med Tadeas Galansky, og han gik direkte i omklædningsrummet, muligvis skadet. Frydkjær var ihvertfald ikke i boksen kampen ud.

Fem minutter før pausen blev Aleksandr Bumagin idømt matchstraf for checking to tre head. Dermed fem minutters overtal til Odense perioden ud.

En kold Tadeas Galansky og holdkammeraterne red dog stormen af. 2-4 efter anden periode på en skudstatistik, fynboerne førte med 22-13.

White Hawks sikrede spænding de sidste 20 minutter, da de efter to minutter reducerede til 3-4. Her koksede det i gæsternes defensiv, og Sebastian Brinkman lagde pucken i helt åbent mål, assisteret af Mads Iversen.

Herfra fik de 1011 tilskuere en seværdig periode, hvor White Hawks virkelig kæmpede bravt for en udligning med flere store chancer til følge.

Desværre for hjemmeholdet har Odense også en stærk keeper i amerikanske Stefanos Lekkas, som hev flere stor redninger op af ærmet.

Også midtvejs, da White Hawks kom i overtal, brillerede Lekkas i målet og gjorde det surt for hjemmeholdet.

Tiden var nu også imod høgene, og selvom de forsøgte med målmanden ude med et minut igen, og igen et par gode chancer, lykkedes det ikke at få udlignet og stjæle point fra ligaens nummer tre. Odense vandt, ikke helt fortjent, 4-3.

Fredag skal White Hawks en tur til Rødovre, hvor der er kampstart kl. 19:00. Rødovre ligger på sidstepladsen med 14 point op til høgene.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4