html_5 Oplev Frederikshavns natur på en ny måde
Back
Mobil-stor 1
24.01.2023 | Af: Liv Isabell Honoré

Oplev Frederikshavns natur på en ny måde

Liv Isabell Honoré er praktikant på Frederikshavn Kunstmuseum. Hun har skrevet denne reportage om udstillingen Absurd Natur.

Artikelbanner 1

Frederikshavn Kunstmuseum har slået dørene op til årets første udstilling, Absurd Natur, med kunstnergruppen Visuel_LAB. Udstillingen kan ses frem til 25. februar.

Når man træder ind på Frederikshavn Kunstmuseum, bliver man med det samme mødt af en hel speciel lydoplevelse, "The Voice of Palms’" af Krestine Harboe, der transporterer én direkte fra museumsentreen og ned til de svajende palmer på Palmestranden i Frederikshavn. Det er et lydværk, som består af Palmestrandens palmer sendt igennem en synthesizer.

Et par skridt inde i udstillingen møder man værket "Picture Perfect Future" af Lene Winther, som inviterer én til at træde ud af den familiære vinterkulde og ind i et helt andet univers; nemlig den helt perfekte sommerdag (og minsandten også et par papegøjer). Man kan nærmest få en følelse af længsel og drømme sig væk til en dag med høj himmel, hænderne dybt begravet i sandet og bølgernes brusen i baggrunden.

Udstillingen afspejler ikke blot Frederikshavns smukke natur, men også byens rå side. Bag ved drømmen om den perfekte sommerdag på stranden møder man værket "Consume Me" af Pabi Chulo, som er et videoværk, hvor kunstneren har hovedet nede i et kar fyldt med fisk, som svømmer mod hans ansigt, ind i munden og i ørerne – fiskene nærmest konsumerer ham. Igennem Chulos' værk bliver man guidet ned i havets kolde dybder til det uforudsigelige og spændende – og lettere ubehagelige.

Værkerne "Flowerdial" og "Malakit" af Mette Rishøj indeholder også aspekter af den rå side af Frederikshavn. Når man står foran værkerne, kan man føle essensen af Frederikshavn Havn og værftet, da de symmetriske motiver med tandhjul, vinkler og kanter leder tankerne hen på maskiner, stål, tyngde og den mere grove side af Frederikshavns særlige personlighed.

Værkerne her står i høj kontrast, hvilket på en måde opsummerer Frederikshavn helt perfekt. Byen indeholder nemlig, ligesom udstillingen, både det smukke og det rå. Man kan gennem Absurd Natur nyde en sommerdag på Palmestranden, men samtidig opleve havnen og værftet. Absurd Natur er en hel fantastisk oplevelse, som fører dig hele vejen rundt i essensen af Frederikshavn.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4